WhatsApp Image 2023 01 21 At 19.34.48
WhatsApp Image 2023 01 21 At 19.34.48

Winnen zoals vorig seizoen

KV Kortrijk won vorig seizoen twee keer van KV Oostende in het Guldensporenstadion, voor de competitie en voor de beker. Het kan dienen als een goed voorbeeld.

28/01/2023

Ze waren beide keren moeizaam de thuisoverwinningen van KVK tegen KVO tijdens het vorige seizoen. Telkens 1-0, telkens een doelpunt van Pape Gueye en telkens ook vechten tot de laatste minuut om de zege binnen te halen. Maar het lukte. En dat moet een stimulans zijn om er ook straks tegenaan te gaan.

Vorig seizoen wonnen we trouwens ook op bezoek in Oostende, – 0-2 na doelpunten van Kristof D’Haene en Kevin Vandendriessche -, maar dit seizoen daarentegen liep het verkeerd aan de kust. Daar werd het 3-1 en was het doelpunt van Massimo Bruno uiteindelijk niet belangrijk.

Een jaar eerder, in het ‘coronaseizoen’ 2020-2021, won KVK ook zijn thuismatch tegen Oostende, nu met 3-1 dankzij goals van Dewaele, Gueye en Mbayo.

HET BEGON IN 1992

Na de fusie van AS en VG Oostende ontmoetten KVK en KVO elkaar voor het eerst in oktober 1992. Dat gebeurde toen in tweede klasse en de kustjongens wonnen de partij met 1-2.

Eén keer in de vorige eeuw stonden ze tegenover elkaar in eerste klasse. KVK won toen zijn thuismatch met 2-0 via twee doelpunten van Salif Keita. Maar enkele jaren later speelden beide ploegen zowaar in derde klasse.

Pas in 2013 promoveerde KVO naar de hoogste reeks waar KVK inmiddels al enkele seizoenen uitkwam. Van dan af hadden de twee West-Vlaamse clubs een jaarlijks rendez-vous.

De resultaten in het Guldensporenstadion waren afwisselend goed en slecht. Eerst werd gewonnen met 2-0 (Raman en Coulibaly) en in de play-off 2 werd het 2-2 (Chevalier en Pavlovic), daarna werd verloren met 0-2 (twee goals van Coulibaly bij de tegenstander nu).

In 2015-’16 was het spannend tot het einde. Mercier had geopend, Canesin maakte gelijk in de 90ste minuut maar Rolland zorgde één minuut later voor de drie punten.

Vier moeilijke jaren volgden: met drie nederlagen op een rij en één gelijkspel dankzij goals van Ocansey en De Sart. Dan pas nam KVK de draad weer op met de drie recente overwinningen in het eigen Guldensporenstadion.

Het is tijd om daar een verlengstuk aan te breien nu de beide teams proberen uit de degradatiezone weg te komen. Ook nu zullen de KVK-supporters weer fors achter hun team staan.

Koop hier je tickets!