WhatsApp Image 2021 12 04 At 7.14.24 PM
WhatsApp Image 2021 12 04 At 7.14.24 PM

Winnen op Cercle: een goede traditie

KV Kortrijk won de jongste jaren vaak te gast bij Cercle. Ook vorig seizoen nog volstond een doelpunt van Faïz Selemani voor de volle buit.

11/03/2022

DE GOALS VAN VAN DER BRUGGEN

Dit wordt de 62ste confrontatie tussen KV Kortrijk en Cercle Brugge. KVK won er 30 van, Cercle 18. Toen KV Kortrijk in 1976 voor de allereerste keer uitkwam in eerste klasse was Cercle al meteen een tegenstander. Merkwaardig: tijdens de eerste twee seizoenen speelden de teams vier keer gelijk.

Anders ging het de jongste jaren. Het merkwaardigste deed zich vooral voor in de jaren 2014 en 2015. Toen won KVK thuis en uit vier opeenvolgende keren met 4-0 of 0-4. Waarna Cercle degradeerde.

En alsof dat nog niet volstond won KVK ook in het seizoen 2018-2019 – toen Cercle terugkeerde naar de hoogste reeks – weer met 4-0, nu tijdens de play-offs. De doelpunten waren van De Mets, Matton en twee keer Marusic.

Dat seizoen speelde KVK in de reguliere competitie eerst nog 1-1 bij Cercle, met doelpunten van ex-KVK’er Mercier en van Stojanovic, waarna het ook met 1-2 won in de play-offs met aan de ene kant ex-KVK’er Saadi en bij de Kerels twee keer Hannes Van Der Bruggen aan het kanon.

Hannes scoorde niet vaak, maar wel opnieuw een jaar later toen KVK met 1-3 ging winnen. Ook Ajagun en Kage scoorden toen. Zo zijn we toe aan het meest recente bezoek met het doelpunt van Selemani voor de 0-1.

VOOR DE 9DE PLAATS

Anders ging het dit seizoen in de heenmatch in het Guldensporenstadion waar een sterk Cercle iedereen overtuigde en met 0-2 won, het begin van een opmerkelijke remonte die de ploeg naar de 9de plaats bracht.

Daar staat Cercle nu met 40 punten, KVK heeft er 37 en kan bij winst langszij komen.

Bij Cercle is Hannes Van Der Bruggen inmiddels de captain en heet ‘het gevaar’ in de eerste plaats Rabbi Matondo die in Kortrijk instond voor de beide Brugse goals.

Met nog vier wedstrijden te gaan kan de Veekaa nog op diverse plaatsen eindigen, gaande van de 8de tot de 13de plaats.

Bovenstaande voorbeschouwing wordt u aangeboden door Golden Palace, officiële betting partner van KVK.