P1116561
P1116561

"Winnen om te kunnen ademen"

Na de thuiszege tegen Seraing wacht KVK een even belangrijke thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Bernd Storck weet waar het om gaat: “We moeten winnen om wat beter te kunnen ademen.”

27/01/2023

De lezer zal begrijpen wat de coach bedoelt: met winst tegen Oostende duwt KVK twee tegenstanders verder van zich af in de verschroeiende degradatiestrijd van het seizoen 2022-2023. Dat zou inderdaad al wat meer ademruimte bieden, al is de strijd ook dan uiteraard nog niet gestreden in een seizoen met drie dalers.

We houden hout vast, maar vooralsnog valt het qua blessures mee. David Henen blijft last hebben van een scheurtje in een vlies van een dijspier en kon nog niet voluit hervatten. En Marko Ilic liep een kneuzing in een vinger op bij een save tijdens de training, waardoor hij twee weken out is. Ondertussen staat Tom Vandenberghe pal in doel. Hij is een van de certitudes in een selectie die stevig oogt. 

Faiz Selemani bleef een dag aan de kant met een lichte blessure aan de enkel, maar trainde tijdens de laatste training vrijdagnamiddag weer voluit mee.

“Ik heb het tegen de spelers gezegd: de belangrijkste opdracht is goals maken. Tegen Seraing krijgen we het op het einde nog lastig omdat we nalaten om tijdens de wedstrijd voldoende te scoren. Het had best 6-2 kunnen zijn, maar het bleef 3-2. Ook tegen Oostende moet onze sterkte in het offensief liggen. Voor de WK-break creëerde deze ploeg amper kansen, nu doet zij dat wel maar het is tijd om ze beter af te werken.”

Vraag van de pers of Bernd Storck zich zou aanpassen aan het speciale spelsysteem van KV Oostende dat hoge pressing zet en lange ballen gooit. “Ik zag hoe de bal tijdens Oostende-Cercle constant over en weer ging. Neen, wij zullen ons niet aanpassen. Wij zullen spelen zoals wij dat gewoonlijk doen. Ik stel vast dat de groep het systeem inmiddels onder de knie heeft. Wij zijn op de goede weg.”

Koop hier je tickets!