KVK Genk3
KVK Genk3

Winnen in Genk is altijd een stunt

KRC Genk en KV Kortrijk staan zondagmiddag voor de 40ste keer tegenover elkaar. In het Guldensporenstadion won de Veekaa al vaak van de Limburgers, maar het aantal overwinningen in Genk valt op één hand te tellen. En toch…

26/02/2022

DE ALLEREERSTE KEER

En toch werden enkele overwinningen geboekt in wat momenteel de Cegeka Arena heet. De allereerste kwam er trouwens toen beide ploegen voor de allereerste keer tegenover elkaar stonden. Het was in 1988. Dankzij de doelpunten van Foeke Booy en Jean-Marie Abeels won de Veekaa toen met 0-2. Het was het eerste levensjaar van de fusieclub die ontstond uit de fusie van Winterslag en Waterschei en meteen ook degradeerde trouwens.

BISNUMMER

In het seizoen 1996-1997 deed KVK het nog eens over met een 0-1 zege dankzij een doelpunt van Kurt Mertens. Dat was anders wel een speciaal verhaal. Het ging om een wedstrijd voor de Beker van België met het Genkse aanvalsduo Strupar-Oulare bij de tegenstander. Die bekermatch was voorzien op zaterdagavond maar door een plotse mist kon hij niet doorgaan. De tweede poging had plaats de zondagnamiddag. Daar was het dat Kurt Mertens vijf minuten voor tijd de winning-goal scoorde. Naar verluidt werd er op de terugreis niet enkel gezongen maar zelfs gedanst op de spelersbus.

DE LATE GOAL VAN TEDDY

Nog eentje om niet te vergeten is de winst in het seizoen 2008-2009 toen KVK voor het eerst weer in eerste klasse speelde en kampte tegen de degradatie. De 0-1 op Genk was de laatste reddingsboei, waarna de club zich nog op de laatste speeldag helemaal redde.

Voor die 0-1 zorgde Istvan Bakx dan wel met een doelpunt, maar vooral ook… Limburger Kristof Van Hout die als een octopus met handen en voeten alle ballen stopte die naar zijn doelvlak toe kwamen.

Veel recenter is de laatste zege van KVK op Genk. In het seizoen 2017-2018 maakte Teddy Chevalier de 1-2, maar Thomas Buffel zorgde voor de gelijkmaker. Tot Teddy in de 94ste minuut bij de allerlaatste actie alleen op doel afging en de 2-3 binnen prikte. Een van zijn mooiste goals ooit.

Die zege kwam er net voor beide teams elkaar in de halve finale van de Beker ontmoetten. KVK won thuis ‘maar’ met 3-2, – het had veel meer mogen zijn -, en werd in Genk met 1-0 van de finale afgehouden.

Racing Genk staat momenteel 8ste met 41 punten, KVK 11de met 37 punten.

Bovenstaande voorbeschouwing wordt u aangeboden door Golden Palace, officiële betting partner van KVK.