WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.45.05 3
WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.45.05 3

Wie wint eerst?

Beide ploegen hebben al sinds lang niet meer gewonnen en snakken naar een eerste zege. Wie wint het eerst, in de wetenschap dat vele ontmoetingen op Mambourg eindigen op een gelijkspel?

22/09/2023

KV Kortrijk won zijn laatste competitiewedstrijd tot hiertoe op 18 maart: het was de memorabele 1-0  zege tegen Club Brugge. Zes maanden later is het wachten op een nieuwe overwinning nadat de zege vorige zondag in de 97ste minuut nog uit handen glipte.

Sporting Charleroi kon dit seizoen ook nog niet winnen, de hevige fans van de Carolo’s wachten er ook al sinds 8 april – de nipte thuiszege tegen Zulte – op een driepunter. Vorig weekend op Club Brugge waren ze er na meer dan vijf maanden op hun beurt dicht bij.

Het zijn dus twee gelijklopende grafieken die snakken naar een omhooggaande curve. Maar de jongste drie jaar was het resultaat telkens gelijk: achtereenvolgens 0-0, 1-1 & 2-2.

Voor de 1-1 zorgde Lucas Rougeaux, de 2-2 vorig seizoen had meer voeten in de aarde. Charleroi liep voor de rust uit tot 2-0 dankzij twee geschenken: eerst leidde een slordige achterwaartse voorzet van Lamkel Zé naar een doelpunt, daarna liet de ref doorspelen na een duidelijke overtreding.

Maar KVK kwam terug. Pape Gueye kon zijn been strekken om een verre voorzet in doel te deviëren en even voor tijd kopte Felipe Avenatti een typische D’Haene-voorzet tegen de touwen, wat aanleiding was tot vuurwerk in het thuisvak waardoor de slotminuten pas konden worden uitgespeeld na een tussentijds bezoek aan de kleedkamer.

Bij Charleroi was ene… Edward Still de coach, voor KVK stond van de huidige kern alleen Joao Silva in de basis. Vandenberghe, Avenatti, Henen, Mbayo en Mehssatou startten op de bank.

Eén supporter ter plekke

Het merkwaardige aan de wedstrijd was dat hij werd gespeeld op dinsdagavond om 18.30u wat inhoudt dat onze supporters nooit tijdig in Charleroi konden zijn. Waarop met de supportersfederatie werd afgesproken om niet naar de Borinage te trekken maar lekker thuis in de KVK-Sportsbar naar de wedstrijd te kijken.

Eén KVK-supporter reisde met de trein vanuit Gent naar Charleroi en kwam daarmee op de nationale televisiezenders. Meer nog: de KVK-spelers gingen hem na afloop persoonlijk toejuichen.

Dit keer is de wedstrijd op zaterdag om 16 uur en dus zal een uitgebreid KVK-supportersheir zeker geapprecieerd worden.

Ga mee naar Charleroi