WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM
WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM

"Wie speelt, moet zich tonen voor volgend seizoen"

Onze coach blikt vooruit op de laatste twee wedstrijden van het seizoen 2021-2022. Er wachten nog twee gemotiveerde tegenstanders tijdens de laatste matchen van de reguliere competitie.

31/03/2022

Zaterdag ontvangt KV Mechelen de Kerels met als opdracht punten te pakken zodat het definitief zeker is van een plaats in play-off 2. Een weekend later, op zondag, staat nog KV Kortrijk-RSC Anderlecht op het menu. Alles laat voorzien dat het team van Vincent Kompany in het Guldensporenstadion zal moeten knokken voor een stek in play-off 1.

“Het is zo dat de tegenstanders uiteraard heel gemotiveerd zullen zijn terwijl wij al een paar weken weten dat we geen play-offs kunnen halen en ook niet meer in degradatieproblemen kunnen komen,” beseft Karim Belhocine. “Je kunt het ons niet kwalijk nemen dat we mede dankzij drie opeenvolgende overwinningen in december een gunstige positie hadden verworven. Daarna viel het enkele keren tegen en geraakten we buiten de strijd voor play-off 2. Het is de schuld van het competitieformat dat we in al maart zonder rechtstreeks doel moesten voetballen. Maar dat aanvaard ik niet als reden: er is in elke wedstrijd een doel. Elke speler speelt voor zijn persoonlijke doelstellingen: de jongeren moeten zich tonen in functie van het volgend seizoen, anderen omdat ze een transfer beogen of hun contract bij de club willen verlengen.”

“Omdat spelers als D’Haene, Selemani en nu ook Vandendriessche (hielblessure) ontbreken, spelen we met een heel jonge ploeg. Ik heb tegen iedereen gezegd dat ze daarover niet moeten nadenken. De elf die op het veld staan, moeten er honderd procent voor gaan. Zij hebben hun eigen doelstellingen.”

Karim Belhocine kwam tijdens de persconferentie donderdagmiddag nog eens terug op de redenen waarom het na Nieuwjaar minder vlotte. “Onze goalgetter Gueye viel voor de rest van het seizoen uit, certitude Dewaele verliet de ploeg, diverse spelers misten matchen door corona, andere door blessures. D’Haene mis ik op en naast het veld, hij is een motor binnen de groep. Nu moet het ook verder zonder Selemani en Vandendriessche. Vandaag waren Sainsbury, Henen, Palaversa en Badamosi pas terug na interlands. Maar dit zijn geen excuses, het zijn alleen maar vaststellingen. Ik hoop dat we ons tijdens de laatste twee wedstrijden met al wie beschikbaar is nog positief kunnen onderscheiden.”

Trek zaterdag mee naar KV Mechelen om onze Kerels aan te moedigen!

Verplaatsings-info hier!