WhatsApp Image 2022 09 10 At 4.27.11 PM
WhatsApp Image 2022 09 10 At 4.27.11 PM

Wie pakt Antwerp eerste punten af?

“Hoe langer je wint, hoe groter de kans dat je eens verliest.” Het is een traditioneel gezegde in de sport en dat geldt ongetwijfeld ook voor Antwerp dat al negen wedstrijden op rij won. De leider is zondag te gast in het Guldensporenstadion.

01/10/2022

Antwerp behaalde tot hiertoe 27 punten op 27 en lijkt niet te verslaan. Toch is het zeker dat het er ooit van komt. Dan is het week na week uitkijken wie daar het eerst in slaagt. Zondag krijgt KVK de kans. Na drie nederlagen op rij zou een zege heel goed aankomen bij onze Kortrijkse rood-witten.

Natuurlijk is de Great Old een geoliede machine boordevol talent met ex-internationals als Alderweireld, De Laet en Nainggolan, en met goalgetters als Janssen (6 goals), Frey (4) en Balikwisha (3) plus de assist-specialist Ekkelenkamp. In de Belgische competitie is het team niet te stoppen, Europees was er de onverwachte uitschakeling tegen het Turkse Basaksehir.

Coach is Mark van Bommel, ex-speler bij o.a. PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan, daarna aan de slag als trainer bij PSV en Wolfsburg.

REMEMBER DE 2-0

Vorig seizoen verloor KVK in eigen huis van Antwerp tijdens een wedstrijd waarin de Kerels de helft van hun manschappen misten door schorsingen en blessures, nadat de oorspronkelijke afspraak niet doorging omdat Antwerp meldde te veel coronagevallen te hebben. Het werd in de slotminuten nog 0-2.

Op de tweede speeldag van het seizoen ging KVK toen wel winnen op de Bosuil met een laat maar heerlijk doelpunt van Faïz Selemani: 0-1.

De laatste thuiszege tegen Antwerp dateert van het seizoen 2018-2019 toen KVK met 2-0 won met een doelpunt van Julien De Sart in de 85ste en een verlossend tweede doelpunt van… Felipe Avenatti in de 90ste minuut. Zondag zijn Selemani en Avenatti weer van de partij.

Tijdens het seizoen 2017-2018 droogde KVK zowel in de Beker als in de competitie de tegenstander af. In de Beker werd het 4-2. Het kwam zelfs 4-0 voor met twee goals van Perbet en een van Stojanovic en Ouali. In de competitie bleef de 4-0 op het bord met een doelpunt van Ouali en liefst drie van Teddy Chevalier.

Om maar te zeggen dat bij de 57ste confrontatie tussen de twee rood-witte teams alles mogelijk is.

Koop je tickets voor zondag hier!