GJL 7413
GJL 7413

Weer winnen op Le Pairay?

FC Seraing begint pas aan zijn derde seizoen in de hoogste reeks nadat het een lange teloorgang kende en diverse clubnamen aannam. De club uit het Luikse ontmoet in die hoedanigheid pas voor de vierde keer KV Kortrijk. De Kerels wonnen de drie vorige ontmoetingen.

29/07/2022

Drie op drie

RFC Seraing kende in een zalig verleden vele hoogtepunten met bekende spelers als Nico Claesen, Olivier Doll, Michael Goossens, Alain Bettagno, Axel Lawarée, Marc Grosjean, Wamberto, Edmilson en anderen. De terugval was groot. Pas onlangs kwam de club weer boven water met in twee seizoenen tijd evenveel promoties van derde naar eerste klasse. Daar kon het zich vorig seizoen handhaven doordat het de barragematchen won van RWDM.

Seraing en KVK ontmoetten elkaar tijdens het seizoen 2019-2020 in een bekerwedstrijd, door KVK met 1-3 gewonnen dankzij goals van Hornby, Kage en De Sart. Vorig seizoen trok de Veekaa ook de twee competitiematchen naar zich toe. Thuis won het de openingsmatch met 2-0 met doelpunten van Chevalier en Selemani vanaf de stip, uit won KVK net voor kerst met 0-2 dankzij goals van Palaversa en andermaal Selemani via penalty.

Bekende gezichten

Het is een leuke statistiek op weg naar Le Pairay, het stadion van FC Seraing waar ex-KVK’er Christophe Lepoint op zijn 37 in de ploeg staat. Hij verloor met zijn team met 2-0 bij Zulte Waregem op de openingsspeeldag door twee doelpunten op hoekschop. Nog in de Luikse kern: Sergio Conceicao, de zoon van, en doelman Timothy Galjé, de neef van ex-KVK-goalie Hans Galjé.

Opmerkelijk: van het team dat vorig seizoen won op Le Pairay staan enkel nog Ilic en D’Haene in de ploeg. Mbayo en Messaoudi zaten er op de bank. Vandendriessche was er toen wel bij, nu niet.