WhatsApp Image 2024 02 03 At 19.03.54

Weer 1-0?

Op 3 februari won KVK een hoogst belangrijke confrontatie met Sporting Charleroi met 1-0. Andermaal 1-0 zou volstaan om helemaal op dreef te zijn in de degradatiepoule.

12/04/2024

Het was op een donkere zaterdagavond om kwart over zes dat de beide teams tegenover elkaar stonden. De Veekaa had sinds de komst van Freyr Alexandersson goede resultaten neergezet. Het won met 0-1 op Standard, speelde (slechts) 0-0 gelijk tegen OHL maar ook wel 3-3 op Club Brugge.

Winnen tegen Charleroi zou de club weer helemaal in de running brengen. En dat gebeurde. Moeizaam weliswaar maar het lukte. 1-0 dankzij een heerlijk doelpunt van topscorer Isaak Davies.

Avenatti wurmde zich voorbij drie tegenstanders, duwde tot bij Kadri die meteen doortikte naar Davies. De Welshman draaide zich vrij op de zestien en trapte kundig in de lage hoek. Het gebeurde net voor de rust na een eerste helft waarin KVK de bovenhand had met een drietal bescheiden kansen: een actie van Davies tot tegen de doellijn, een vrijschop van Kadri aan de tweede paal ingetrapt maar over getipt door de Waalse goalie en daaropvolgend een corner van Kadri naast gekopt.

Na de pauze werd alleen nog 45 minuten middenveldspel neergezet zodat de Veekaa drie kostbare punten vasthield. Hiermee bedroeg de buit na vier wedstrijden in 2024 8 punten op 12.

De ploeg van toen: Pirard, Mehssatou, Tsunoda, Silva, Fujii, Ojo, Sissako, Kadri, Bruno, Avenatti, Davies. Vielen in: Afolabi, El Idrissy, Malinov en Mampassi.

Bij Charleroi was Felice Mazzu achteraf een fel ontgoochelde trainer. Hij is inmiddels vervangen door Rik De Mil. De Carolo’s speelden op de eerste speeldag 0-0 gelijk in eigen huis tegen RWDM en mochten niet mopperen toen de bezoekers een strafschop binnen het bereik van doelman Koffi speelden. KVK van zijn kant kon de voorsprong niet vasthouden op Eupen waar het eindigde op 1-1.

Let wel: het was al geruime tijd geleden dat de Kerels thuis nog eens wonnen van Charleroi. Tevoren werd het achtereenvolgens 0-1, 2-2, 1-3, 1-1, 1-2 en 1-2. De vorige zege dateerde al van 2018 toen het 2-0 werd met goals van Chevalier en Perbet.

Maar het is de 1-0 zege van de reguliere competitie die ze bij de Veekaa moeten onthouden in de strijd voor de redding. Het is bekend dat KVK in eigen huis altijd méér kan. De komende twee opeenvolgende thuismatchen tegen Charleroi en RWDM zijn dan ook extreem belangrijk en elke supporter zal van tel zijn om het team te steunen.