EUP KVK 124
EUP KVK 124

"We zullen 200% moeten zijn"

De coach predikt voor zaterdag inzet, maar ook kalmte. “Een derby is een wedstrijd die je alleen al voor je supporters altijd moet winnen”, zegt hij. “Maar we zullen onze tegenstander zeker niet onderschatten.”

13/10/2022

“We missen Radovanovic en Loncar en we hopen dat Selemani het tijdig haalt”, zegt onze coach. “Dat maakt dat we niet met overdreven zelfverzekerdheid naar de wedstrijd toe moeten gaan.”

Zij hebben al tien matchen op rij niet gewonnen, dat is waar. Maar ze zijn als een gewond dier. En daar moet je heel goed voor oppassen. Dat zullen we ook vanaf de eerste minuut doen. Ik verzeker je: we zullen 200 procent moeten zijn om te winnen. En we zullen de steun van onze supporters absoluut nodig hebben.”

Adnan Custovic kent de inzet. Er is de derby, maar er is ook het cijferbord. Eerst de derby: “Een derby is een wedstrijd die je alleen al voor je supporters altijd moet winnen”, zegt hij. “De spelers weten wat de uitdaging is. Zij die de derby al eerder speelden, zullen ze waarschuwen.”

Avenatti, Selemani en captain D’Haene scoorden al in de derby. Zij hebben genoten van derbyoverwinningen. Ook doelman Ilic, Gueye, Vandendriessche, Kadri, Mbayo, Benchaib, Henen, Messaoudi, Deman en zeker ook Aleksandar Radovanic wonnen al derby’s en maakten de sfeer mee die er rond hangt. Helaas liep “Rado” een spierscheur op, net als Loncar.

Tijdens de druk bijgewoonde persconferentie viel ook de vraag of hij dacht aan zoiets als de 5-0 van vorig seizoen. Adnan Custovic counterde meteen: “Neen. Ik ken de omstandigheden waarin het toen 5-0 werd met een vroege rode kaart ook nog. Ik wil absoluut winnen, de score speelt geen rol.”

Dat gaat dan vooral over het cijferbord. Dit seizoen immers zal elk punt belangrijk zijn om niet in de degradatiezone te komen. Met winst wordt de kloof met de laatste 8 punten, bij verlies bedraagt die nog maar 2 punten.

Ook daarom is deze derby uitzonderlijk belangrijk.

Koop hier je tickets voor zaterdag!