DSC 8727
DSC 8727

"We zijn gewapend"

Freyr Alexandersson is blij met de twee ultieme aanwinsten van gisterenavond. “Ik vind het ook belangrijk dat iedereen er nog is, dat er geen uitgaande transfers gebeurden”, zegt de coach.

02/02/2024

Elke persconferentie met Freyr Alexandersson is een verademing. De IJslander benoemt de dingen zoals ze zijn en geeft de persmensen vaak wat extra info. Op de vraag hoe het verder moet met ‘de zes’ nu Marco Kana er niet is, antwoordde hij: “We gaan spelen zonder ‘zes’, met drie ‘achten’.”

Het is meteen duidelijk: KVK gaat zaterdagavond voluit voor de zege tegen Charleroi. “Ik heb de eerste dag hier in Kortrijk gezegd dat we tegen de aanvang van de Play-Downs nog in de running moeten zijn qua punten. Als we straks winnen van Charleroi komen we nu al in ‘de mix’ met de ploegen die voor ons staan”, zegt Freyr.

AVENATTI KEERT TERUG

Het nieuws van de dag dan maar. “Alebiosu is terug uit blessure. Lynnt Audoor nog niet. Avenatti keert weer uit schorsing.”

De tegenstander? “Charleroi is een club waarvoor we veel respect moeten hebben. Ik hoor dat we er nog niet vaak tegen wonnen. Ze hebben diverse kwaliteitsvolle spelers. Ik heb alles van hen gezien.”

“We hebben nog zeven wedstrijden in de reguliere competitie. Alle zeven moeten ze er helemaal op zijn: met inzet en passie, met hoge druk ook, zoals we na de rust op Club Brugge deden. Het doelpunt van Afolabi was een goed voorbeeld van wat ik wil: zodra een verdediger de bal heeft, moeten we druk zetten. Als we daar de bal kunnen afnemen, is het veel nuttiger dan achterin.”

TWEE LATE NIEUWKOMERS

Alexandersson werd uiteraard gevraagd wat hij van de twee late nieuwkomers van donderdagavond vindt.

“Ik ken goed het Deense voetbal en dus ken ik ook Iver Fossum. Voor mij telt boven alles de persoonlijkheid van de speler, hoe hij in de groep zal staan. Iver is een hardwerkende speler die als middenvelder kan diepgaan en scoren. Hij is een ervaren kerel waar ik veel van verwacht.

De eerste Noor in de clubgeschiedenis landt op vrijdag op Belgische bodem en zal vanaf het weekend trainen met de groep.

“Kings Kangwa is een zeer interessante speler. Hij kan op vele offensieve posities spelen. Ik praatte over hem met Milos Milojevic. Hij vertelde me alles over zijn persoonlijkheid en dat is heel positief. Beide nieuwkomers kunnen ook op de flank spelen.”

Milojevic is een coach met de Servische én de IJslandse nationaliteit die vorig seizoen aan het werk was bij Rode Ster Belgrado waar de Zambiaanse international ook toen al speelde.

“Ik ben ook heel tevreden dat er geen spelers uit de kern zijn vertrokken. We zijn nu gewapend om eventuele blessures of schorsingen op te vangen,” constateert Alexandersson.

SUPPORTERS

Laatste item was: de supporters. De pers was verbaasd hoe sterk de band tussen de coach en de fans al is. ‘Zij zijn duidelijk tevreden’, werd geopperd.

“Ik ben ook tevreden met hen”, reageerde de coach. “In het verleden heb ik altijd alles gedaan om een goede band te hebben met de supporters. Ik kan me niet inbeelden dat ik voor een club zou werken waar dat niet zou kunnen. Ja, ik ben er in Brugge nog naartoe gelopen na de tv-interviews. Dat verdienden onze supporters ook in dit moeilijke seizoen.”

Ik ben erbij