DSC 4110
DSC 4110

‘We zijn er klaar voor’

KVK staat voor dertien spannende dagen, waarin liefst vier wedstrijden worden voorgezet. Drie daarvan – de drie competitiematchen tegen Mechelen, Eupen en Westerlo – gaan tegen rechtstreekse tegenstanders. Glen De Boeck weet dat de competitie ook daarna nog doorloopt, maar kijkt alvast naar zondag: “We zijn er klaar voor.”

24/11/2023

“Elke wedstrijd zal belangrijk zijn, tot het einde van de competitie”, zegt hij. “Maar natuurlijk staan we nu tegenover drie teams waartegen we punten moeten pakken. Als we zondag winnen, zullen we zondagavond met een beter gevoel lopen. We zijn er klaar voor, maar niets biedt absolute garanties.”

Mental coach

“Het is uiteraard de bedoeling om de Play Downs (de laatste vier) niet te moeten spelen. Ik weet dat we de voorbije weken stappen hebben gezet. Tijdens de eerste interlandbreak hebben we fysiek heel fel getraind. Dat was nodig en de data hebben getoond dat we daarin vooruitgang hebben geboekt. Deze break was vooral op het mentale vlak belangrijk. We hebben een jonge groep die met druk moet leren omgaan. Daarom is er een mental coach bijgehaald.”

Zondag staat Glen De Boeck tegenover Besnik Hasi, met wie hij vijf jaar samenspeelde bij Anderlecht. “Besnik is een topgast. Toen ik trainer werd van Cercle heb ik hem als speler gehaald. Hij was een nuttig verlengstuk van mij op het veld.”

Maar zondag gaan ze beiden uiteraard voluit voor de winst. Voor het belangrijke duel tussen KVK en KVM is iedereen fit.

TICKETS KVK-KVM