DSC 6266
DSC 6266

‘We moeten vooruit kijken’

“Zoals we speelden tegen Westerlo en toch verloren, dat was erg moeilijk om te aanvaarden, maar ik weet al langer dat het wel eens gebeurt in het voetbal. Al wat je dan kunt doen, is dat zo snel mogelijk achter je laten en vooruit kijken.” aldus Joseph Akpala.

15/12/2023

Akpala staat optimistisch maar ook realistisch in het leven. “Ik heb als spits ook periodes meegemaakt waarin het niet liep zoals ik wou. Soms bleef je één of twee maanden zonder scoren en dat maakt je niet gelukkig. Maar dan moet je blijven geloven in jezelf. Dat zeg ik nu ook tegen de spelers: blijf in jezelf geloven. Je kunt het. Wij kunnen het, daar ben ik van overtuigd.”

KVK staat voor een ‘Engelse week’, zoals dat vroeger heette. Een week met een midweekmatch tussenin. Zondag reist het gezelschap naar Genk, komende woensdag naar Cercle, en op tweede kerstdag is daar de thuismatch tegen Gent.

“We moeten de kalender nemen zoals hij komt. Soms is het goed om drie keer te kunnen spelen en tussendoor iets minder fel te moeten trainen. We hebben niets te verliezen in de matchen die komen, we hebben wel veel te winnen.”

Zonder Alebiosu

“Er zijn enkele spelers met kleine blessures, maar ik ga ervan uit dat ze allemaal zullen inzetbaar zijn voor zondag”, meldt de coach. “Alleen Alebiosu is nog niet klaar.”

“Ik heb de voorbije dagen veel inzet gezien op training, ik geloof erin dat we in Genk kunnen stunten. Anders moeten we niet afreizen.”

Ik ga mee