BSM 8762
BSM 8762

'We moeten hoe dan ook winnen van Gent’

“Gent is een topploeg die Europees speelt,” zegt Luka Elsner. “Maar we spelen thuis en we hebben een referentiematch nodig. Een match waarnaar we kunnen verwijzen van ‘toen was het goed, zo moet het altijd’.

16/09/2021
BSM 9468
BSM 9468

JONCKHEERE EN BADAMOSI TERUG

“We hebben al enkele goede helften gespeeld maar nog geen 95 minuten super. Dat moet er nu maar eens van komen. We onderschatten Gent niet. Ze trapten tegen Charleroi meer dan 20 keer binnen het kader. Maar hoe we winnen, is zondag niet belangrijk, wel: we moéten hoe dan ook winnen van Gent.” Aldus Luka Elsner.

Eerst het goede nieuws: Michiel Jonckheere en Muhammed Badamosi zijn weer speelklaar. Maar in het beperkte arsenaal van verdedigers wordt intussen stevig gemaaid. Gilles Dewaele sukkelde met een gezwel op de ribben na de match op OHL. Hij traint op vrijdag voor het eerst mee. Timothy Derijck is geopereerd aan de enkel en dat bleek ernstiger dan verwacht. “Het zal zes weken duren voor Timothy weer kan trainen en zes weken om weer in de ploeg te kunnen staan. Tegen dan zijn we nieuwjaar,” weet de coach.

BSM 7851 (1)
BSM 7851 (1)

STRAFFE SCHORSING VOOR RADOVANOVIC

Komt daarbij dat Aleksandar Radovanovic geschorst is. Het bondsparket vroeg twee speeldagen schorsing. De speler vroeg zijn oproeping maar de twee wedstrijden schorsing bleven behouden. De club gaat nu in beroep tegen de sanctie.

‘Rado’ is na meer dan 150 wedstrijden nog maar aan zijn tweede rode kaart toe, wat toch wel weinig mag heten voor een centrale verdediger.

Zonder Derijck en Radovanovic heeft KVK nog maar twee centrale verdedigers in huis: Sainsbury en Rougeaux. En dan moet het juist passen dat Lucas Rougeaux een klein spierscheurtje aan de adductor opliep. De coach hoopt de sympathieke Fransman speelklaar te krijgen voor zondagavond. Anders wordt het depanneren, maar daar zijn wel mogelijkheden voor.

Van het offensieve front: Osabutey revalideert en heeft nu ook nog een bijkomend medisch probleem, Messaoudi is omwille van typische visumproblemen in Algerije nog niet aangekomen, maar een enthousiaste Alioui toont met de dag tekenen van betere conditie. Dat geldt ook voor Victor Torp die na een paar maanden zonder competitieevoetbal nog enkele stappen moet zetten.

“We winnen of we verliezen altijd met klein verschil”, beseft Luka Elsner. “Zondag moeten we dan maar met klein verschil winnen.”