EUP KVK 124
EUP KVK 124

‘We moeten er in elk duel voluit voor gaan’

De komende tegenstander, Cercle Brugge, is in de winning mood en scoort ook het best van alle teams qua afgelegde afstanden en spurtmeters. Coach Adnan Custovic kent die statistieken: “Het is een sterke ploeg die speelt met veel energie en veel pressie. We zullen moeten antwoorden door in elk duel voluit te gaan”, zegt hij.

27/10/2022

De belangrijkste vraag tijdens de wekelijkse persconferentie was hoe het gesteld is met de spelers die tegen Westerlo ontbraken, Selemani, Radovanovic en Tanaka. “Faïz traint nog niet. Hij heeft nog te veel pijn aan de knie. Het is onduidelijk wanneer hij weer inzetbaar zal zijn. Rado na zijn spierletsel en Tanaka na zijn ziekte zijn beiden pas nu weer op training verschenen. Zij zijn nog onzeker. Henen heeft last aan de adductoren en is out. Avenatti moest enkele dagen rusten maar traint inmiddels weer mee.”

De coach werd ook gevraagd naar zijn opinie over de straf die aan Lamkel Zé en Gueye werd opgelegd. Onze Kameroener krijgt twee speeldagen voorwaardelijke schorsing en moet zich excuseren bij de Antwerpsupporters. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Didier werd een uur lang beledigd en moet zich gaan verontschuldigen,” reageert Custovic. “Pape moest tegen Westerlo die reactie niet hebben maar dit is geen overtreding waarvoor je drie wedstrijden wordt geschorst. Hij geeft geen vuistslag of geen elleboogstoot. Hij raakt zijn tegenstander met de vlakke hand. We gaan in beroep tegen die strafmaat.”

Adnan Custovic had het ook over de positie die de club momenteel bekleedt. “We haalden 7 op 24 sinds ik hier ben. Daar ben ik uiteraard niet tevreden mee. Toch werden we – op uitzondering van de wedstrijd tegen Mechelen – nooit gedomineerd. We speelden een goede helft tegen Genk, Charleroi, Anderlecht, Zulte, noem maar op. Ook tegen Westerlo waren we de betere ploeg tot Gueye rood kreeg. Maar het is waar: alleen tegen Antwerp speelden we een wedstrijd die over de hele duur en in alle domeinen goed was. Het is hoog tijd dat we dit overdoen. Niemand is tevreden over de resultaten, de clubleiding niet, ik niet, de supporters niet – en ik begrijp ze – maar we zullen ze tegen Cercle wel hard nodig hebben.”

“We moeten ons niet verbergen achter de pech die we al kenden bij een rode kaart en onterechte strafschoppen, we moeten er zelf voluit voor gaan, in elk duel,” aldus de coach.

Koop hier je tickets voor zaterdag!