KVK STVV 25
KVK STVV 25

"We moeten durven voetballen"

Karim Belhocine was blij met de komst van Felipe Avenatti, zei hij tijdens de persconferentie donderdagmiddag. “Felipe trainde deze voormiddag mee met de groep en liet een goede indruk. Hij is een versterking want hij is een type voetballer dat we niet in de groep hadden.”

18/08/2022

“We kennen Felipe van zijn vorige passage bij KV Kortrijk. Hij heeft zijn voorbereiding meegemaakt bij Standard. Ik heb met hem gepraat vanmorgen: hij is vol ambitie om het hier een tweede keer te maken,” vertelt de coach. Bij die vorige passage tijdens het seizoen 2018-2019 scoorde hij 15 keer voor de Veekaa. Intussen liep het met ups-and-downs maar het ziet ernaar uit dat een club als KV Kortrijk die Felipe op zijn kwaliteiten wil uitspelen daar veel voordeel kan mee doen.

Felipe zelf vindt het leuk om terug te keren. “Ik zoek een huis in de nabije omgeving. Ik heb de laatste tijd over en weer gereden en de rust van nabij het stadion te wonen zal me goed doen”, zegt de immer sympathieke Uruguayaan.

LANDSKAMPIOEN

Zondagmiddag reist KVK naar de landskampioen. “Club uit is altijd een moeilijke verplaatsing,” beseft Karim Belhocine. “We hebben vorig weekend gezien dat ze op dreef komen. We moeten dan ook nederig zijn maar toch zonder complexen aantreden. Het zal er niet enkel op aankomen veel inzet te tonen, we zullen ook moeten durven ‘voetballen’. Anders houd je het geen 90 minuten vol.”

Een journalist merkte op dat KVK op Union een goede tweede helft speelde. “Union en Club zijn natuurlijk de nummers twee en een van vorig seizoen,” antwoordde Karim. “Het is goed dat we een periode naar ons toe konden trekken, maar we moeten van het begin tot het einde aan de beurt zijn. Het volstaat niet om te reageren als je achter komt. Je moet ook bij 0-0 je kwaliteiten tonen.”

Nog een vraag: is Avenatti al klaar voor zondag? “Het is niet uitgesloten maar het is ook niet zeker. We hebben nog twee trainingsdagen om te zien waar we staan”, aldus de coach.

Is een duo Gueye-Avenatti mogelijk? “Dat is zeker mogelijk. Pape is een man voor de diepte, Avenatti is een target-spits. Hij brengt ons zeker iets bij als speler maar ook als mens. Felipe is altijd positief en zal meteen goed liggen in de groep.”

Hoe is de sfeer trouwens in de groep? “We hebben een zeer goede groep die goed samenhangt. Ik moet zeggen dat alle leden van de club – bestuur, staf, spelers en omringende mensen – zeer positief zijn.”

TICKETS

Wil je mee naar Brugge? Je moet je tickets op voorhand aankopen van dinsdag tot en met vrijdag op het secretariaat van KVK. De openingsuren vind je hier. Je kan uiteraard ook bij één van onze supportersclubs terecht.

Kan je niet mee naar Brugge, maar je wil er de volgende thuiswedstrijden zeker bij zijn? Koop dan nu je abonnement!

Koop hier je abonnement!