GJL 3227
GJL 3227

"We kennen de sterkte van STVV"

Karim Belhocine zal zich niet laten verrassen door het feit dat de komende tegenstander, STVV, nog maar twee punten heeft op de ranglijst. “Ze zijn heel sterk”, zegt hij tijdens de persconferentie.

04/08/2022

“STVV is een sterke ploeg met een goede organisatie. Ik zie veel grinta, een sterk collectief met snelheid voorin en kracht achterin”, prijst hij zijn komende tegenstander.

Karim kent ook de reeks die STVV neerzet: het is van… 28 januari geleden dat de Kanaries nog hebben verloren. “Dat toont aan hoe stabiel ze zijn. Maar we zullen uitgaan van onze eigen kracht: wij hebben ons thuisstadion, onze thuissupporters waar wij op rekenen en we hebben vertrouwen opgedaan in Seraing. De drie punten hebben we behaald dankzij heel veel inzet. Als je 70 minuten moet spelen met tien man moet je er één voor één voor gaan, anders lukt het niet.”

ONDER JAPANNERS

STVV heeft ‘maar’ twee punten, maar die pakten ze dan wel tegen Union thuis en uit op AA Gent. Twee keer 1-1, twee keer een doelpunt van de Japanner Hayashi en laat dat net de tegenstander zijn van onze Japanner, Tsuyoshi Watanabe.

“Tsuyoshi heeft stappen gezet en is een solide verdediger geworden”, prijst Karim. Zo prijst hij ook Sambou Sissoko, die sterk inkwam op Seraing en het team overeind hield op het middenveld. “Sambou was belangrijk en dat waren ook de spelers die na hem nog zijn ingekomen. Zelfs de jongens op de bank waren belangrijk omdat zij met hun enthousiasme onze spelers voortdurend hebben gesteund”, zegt hij.

Binnen de spelersgroep, waarin Dorian Dessoleil vorige week meteen debuteerde, komen Kevin Vandendriessche en Massimo Bruno stilaan terug op het gewenste niveau.

“We kennen onze kalender, we weten dat na STVV nog drie stevige opponenten wachten, Union en Club Brugge uit, Standard thuis, maar we zijn nu uitsluitend met onze eerste wedstrijd bezig”, aldus de coach. “Die willen we kost wat kost winnen!”

Mee de ploeg vooruit stuwen zaterdag? Koop dan je tickets of abonnement via onderstaande link.

Koop hier je abonnement!