DSC 8727
DSC 8727

"We hebben wél iets te verliezen"

Toen een journalist tijdens de persconferentie opperde dat KVK ‘niets te verliezen heeft’ tegen leider Union, reageerde coach Freyr Alexandersson gevat: “We hebben wél iets te verliezen. Onze eer en de boost die het tegendeel zou veroorzaken.”

16/02/2024

“Natuurlijk is Union een uitstekende tegenstander. Club Brugge heeft misschien iets meer individueel talent maar Union is als team het sterkst. Ik vroeg me af of ze na de 0-2 achterstand tegen Frankfurt nog zouden kunnen reageren. Ze deden het, het werd nog 2-2. Mentaal zijn ze dus heel sterk.”

“Maar we geven ons natuurlijk niet verloren. We spelen thuis op vertrouwd terrein en ik voel de sterkte van de supporters hier. Het moet altijd een voordeel zijn om thuis te spelen. Weet je, iedere club weet dat het speciaal is en niet eenvoudig om hier te komen spelen,” aldus de coach.

Freyr Alexandersson kijkt zelfs verder: “Ik kende Union al vòòr ik naar België kwam. Ze halen een hoog niveau, zowel qua tactiek als fysiek als mentaal. Ik ken hun systeem.”

KVK heeft nog vijf matchen voor de boeg in de reguliere competitie: drie tegen topclubs Union, Antwerp en Anderlecht, en twee andere: uit bij Mechelen en thuis tegen RWDM.

“Het positieve is dat we er nog 3 van de 5 thuis spelen”, beseft Freyr. “Het doel is duidelijk: we moeten zien dat we ons lot nog in eigen handen hebben in het geval we de Play Downs moeten spelen. Dus moeten we nog punten pakken. En dat kan evengoed tegen de topploegen als bij de andere opdrachten. Elk punt is belangrijk!”

KADRI WELLICHT SPEELKLAAR

Van de gekwetstenboeg komt uiteenlopend nieuws. Doelman Tom Vandenberghe traint nog niet volledig met het team, vooral individueel met keeperstrainer Glenn Verbauwhede. Lynnt Audoor is bijna terug. Thierry Ambrose heeft de training met het team opgestart. “Hij doet telkens een helft mee”, aldus de coach. “Nu moeten we hopen dat hij geen terugslag krijgt wat vaak gebeurt na een zware blessure.” Marco Kana is nog out.

Abdel Kadri zal wellicht speelklaar zijn. “Hij had een ontsteking in de enkel. Hij trainde al twee dagen mee. We zien tegen zondag of hij inzetbaar is.”

De laatste nieuwkomer Kings Kangwa is wel ‘selecteerbaar’. “Kings ziet er fit en scherp uit. Hij is een speler van het type Kadri: hij heeft een individuele actie in huis, is technisch sterk.”

Wat ook nuttig is: “Ik heb tegen de spelers gezegd dat we voor de lopende posities – op de flanken, voorin en op de acht – nu voldoende mogelijkheden hebben. Iedereen mag zich leeg lopen, dan staat er iemand anders klaar om in te vallen.”

Ik ben erbij