BV260982
BV260982

We doen voort met toeschouwers!

De kogel is door de kerk! KV Kortrijk mag vanaf september opnieuw supporters toelaten in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk en Stad Kortrijk werkten hiervoor een ambitieus en coronaproof plan uit.

28/08/2020
BV260982
BV260982

Supporters welkom!

Voetbal zonder publiek voelt niet hetzelfde! Een maand lang moesten supporters met hun bubbel thuis naar wedstrijden van KVK kijken, maar vanaf september kan het opnieuw anders! Vanaf volgende maand mogen we 2.980 supporters verwelkomen in het Guldensporenstadion. Onze club werkte een plan uit om op een slimme en innovatieve manier 2.980 supporters in een veilige omgeving toe te laten in het stadion. Onze club werkte hiervoor samen met Stad Kortrijk. We zijn dan ook trots op het behaalde resultaat!

Hiermee is Kortrijk de eerste stad en voetbalclub met een concreet plan en cijfer. Op die manier willen wij het vooruitstrevende karakter van onze stad en voetbalclub aantonen.

KV Kortrijk – Waasland Beveren : Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Waasland Beveren : Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Belangrijke rol supporters!

Vorige week heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts met onder meer de Pro League een protocol uitgewerkt om vanaf september meer dan 400 toeschouwers in voetbalstadions toe te laten in 1A en 1B.

In samenwerking met Stad Kortrijk volgt onze club uiteraard het protocol van de Pro League en de overheid op. Daarvoor is ook een belangrijke rol voor de supporters weggelegd.

Ten eerste is een mondmasker verplicht wanneer je jou in de buurt van het stadion bevindt. Tijdens de wedstrijd moet je ook altijd een mondmasker dragen, ook op jouw zit- of staanplaats. Een mondmasker moet dus ten allen tijde gedragen worden. Dat geldt voor personen ouder dan twaalf jaar. Bovendien wordt er gewerkt met compartimenten van maximum 400 personen. Ieder compartiment wordt als dusdanig als een apart evenement gezien. Elk compartiment is een eigen afgescheiden zone met een aparte in- en uitgang en andere facilitaire voorzieningen (horeca, foodstand en toiletten).

KV Kortrijk zal ook investeren in de tijdelijke uitbouw van de faciliteiten. Daarnaast wordt ook fors geïnvesteerd in extra personeel en tijdelijke medewerkers om alles vlot te laten verlopen en onze supporters opnieuw wedstrijden te laten bijwonen!

Daarnaast kan een zogeheten ‘bubbel’ steeds uit maximum 5 personen bestaan. Supporters binnen dezelfde bubbel kunnen naast elkaar zitten. Tussen de verschillende bubbels gelden de regels van de social distancing. Anderhalve meter afstand bewaren is dus de norm. Dit zal duidelijk worden aan de hand van markeringen en borden in het stadion.

Onze club respecteert ook de hygiënemaatregelen. Daarom worden er ontsmettingsmiddelen geplaatst aan elke ingang van het stadion, de toiletten en alle ruimtes.

Supporters van de bezoekende club zijn sowieso nog niet welkom. De focus ligt echt wel volledig op de thuisfans. Als lid van KV Kortrijk zul jij toegang hebben tot de wedstrijd. De leden die nu snel nog hun abonnement aankopen, maken veel kans om er ook bij te zijn. Hierover en over de procedure volgt later meer info!

 

Volg al onze regels alstublieft goed op (in het belang van alle medesupporters) en tot binnenkort in het Guldensporenstadion!

We doen voort!