WhatsApp Image 2022 07 31 At 7.18.18 PM 2
WhatsApp Image 2022 07 31 At 7.18.18 PM 2

Watanabe schenkt de Kerels eerste driepunter

De eerste verplaatsing van het seizoen bracht de Kerels naar het verre Seraing. Dessoleil mocht al meteen debuteren en ook Benchaib verscheen in de ploeg. Daardoor verhuisde Sissoko naar de bank, waar ook Selemani terug zijn opwachting maakte.

31/07/2022
WhatsApp Image 2022 07 31 At 6.48.08 PM
WhatsApp Image 2022 07 31 At 6.48.08 PM

Ilic pakt strafschop

Er zat al meteen wat druk op deze wedstrijd die traag op gang kwam. De thuisploeg nam het heft in handen, Conceicao’s bal zoefde voor doel, maar vond geen aanspeelpunt. Een tweede poging van de zoon van Standard-monument Sergio vond dan weer de paal op zijn weg.

Het tempo lag te laag om er een zinderende match van te maken en het waren de Metallo’s die met het meeste vuur speelden. Bij een van die acties raakte Elisor tot in de grote rechthoek waar hij door Dessoleil gehaakt werd. Strafschop vond scheids Lardot, maar Ilic pareerde met verve de poging van Elisor en hield zo de nul op het bord.

Het bleef zoeken voor de Veekaa en toen Messaoudi een goeie voorzet trapte in de richting van Gueye was Sylla er nog net om de bal weg te werken. In de daaropvolgende fase moest KVK met tien man verder. Benchaib ging nogal onbesuisd door bij een tackle op Sissoko en mocht zich gaan douchen.

Voor de rest kregen we te veel slordigheden en afval in het spel zodat het rustsignaal precies op tijd kwam. Net daarvoor mocht Bernier toch nog eens door de Kortrijkse-defensie slalommen, hij trapte de reuzekans toch nog over.

WhatsApp Image 2022 07 31 At 6.48.09 PM
WhatsApp Image 2022 07 31 At 6.48.09 PM

Doelpunt Watanabe volstaat voor zege

Belhocine bracht Sissoko bij het begin van de tweede helft in de ploeg ten nadele van De Bruyn. Al snel kregen de Kerels een goeie mogelijkheid toen Mbayo zich goed doorzette op rechts, maar de poging van Keita verontrustte Dietsch toch niet echt.

Seraing was gewaarschuwd en nam het commando terug over. Een kopbal van Conceicao keilde over en een verre knal van Tshibuabua werd door Ilic knap uit zijn doelvlak gezweefd. Op een diefje kwam de Veekaa dan toch op voorsprong. De thuisdefensie kon een bal niet genoeg wegwerken en Watanabe was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te trappen : 0-1!

Het doelpunt zorgde voor vertrouwen bij de bezoekers die hun greep op de match versterkten en Selemani inbrachten voor Gueye. Ei zo na werd het 0-2 toen Keita doorging, maar vanuit een schuine hoek toch niet kon scoren. Ook Selemani had een goal aan de voet maar Dietsch hield zijn ploeg in de partij.

Tussendoor had Sissoko nog eens van ver uitgehaald, Ilic twijfelde en zag het schot op de paal uiteen spatten. Drie minuten voor tijd moest ook Seraing met tien man verder toen Tshibuabua de doorgebroken Mbayo neerhaalde en zich richting kleedkamer mocht begeven.

Desolleil scoorde in de slotminuut de 0-2 na een ingestudeerde vrijschop maar de bevrijdende goal werd nog afgekeurd. De zege kwam gelukkig niet meer in gevaar en zo pakte de Veekaa zijn eerste driepunter van het seizoen.

Komende zaterdag komt STVV op bezoek in het Guldensporenstadion.

Koop hier je tickets voor KVK-STVV
WhatsApp Image 2022 07 31 At 6.41.33 PM
WhatsApp Image 2022 07 31 At 6.41.33 PM

DIGEST

Seraing speelde met Dietsch, Tshibuabua, Tremoulet (62′ Mouandilmadji), Opare (33′ Mansoni), Lepoint, Elisor, Sissoko, Conceicao, Sylla, Bernier (74′ Poaty), Abanda (74′ Guillaume)

Bank: Galjé, Mouandilmadji, Guillaume, Spago, Mansoni, Poaty, Lahssaini

KVK speelde met Ilic, Mbayo (90+4′ De Neve), D’Haene, Watanabe, Messaoudi (90+4′ Silva), Benchaib, Keita, Gueye (73′ Selemani), De Bruyn (46′ Sissoko), Mehssatou (90′ Henen), Dessoleil

Bank: Vandenberghe, Henen, Bruno, Silva, De Neve, Sissoko, Selemani

Goals: 58′ Watanabe (0-1)

Geel: Elisor, Belhocine, Gueye, Abanda, Keita

Rood: Benchaib, Tshibuabua