DSC 1881
DSC 1881

"Wat nu telt, is de ploeg"

Voor het eerst is Joseph Akpala de hoofdcoach van KV Kortrijk.  “Ik ben niet belangrijk”, zegt hij. “Wat nu telt is enkel en alleen de ploeg. Die moet winnen.”

28/09/2023

“Het was natuurlijk een moeilijke week. Zo is dat altijd als je van coach wisselt. Iedereen in het voetbal weet dat zo’n dingen op een gegeven moment gebeuren. Ook de spelers. Zij hebben meteen de knop omgedraaid en zijn hard gaan trainen naar de volgende wedstrijd toe. Die komt er immers uitzonderlijk snel aan.”

Cercle is daarbij zeker geen gemakkelijke tegenstander. “Iedereen weet hoe Cercle de laatste twee jaar speelt. We hebben met de staf samengezeten en we weten hoe we de wedstrijd moeten aanpakken.”

TEGEN TEGENSLAG MOET JE STRIJDEN

Joseph weet dat zijn team onderin staat. “Toch is er meer talent dan de rangschikking laat uitschijnen. We hadden al veel tegenslag: we verloren Challouk & Ambrose, en ook in sommige wedstrijden kenden we pech. Denk aan de late gelijkmaker van Anderlecht. Maar tegen tegenslag moet je strijden. Dan komt het geluk vanzelf.”

Akpala heeft iedereen ter beschikking met uitzondering van Alex Mighten, die op Charleroi een stevige trap incasseerde en moest vervangen worden.

Tickets KVK-Cercle