WhatsApp Image 2023 10 21 At 16.31.47
WhatsApp Image 2023 10 21 At 16.31.47

Waarom Ojo een belangrijke pion wordt voor KVK

Sheyi Ojo (26) speelde bij de jeugd van Liverpool en bij alle Engelse nationale jeugdselecties tot en met de U23. Hij moet dan ook een belangrijke pion worden op het schaakbord van KVK. “Dat wil ik ook zijn”, zegt hij meteen.

28/10/2023

Sheyi werd geboren in Hemel Hempstead, een stad zo groot als Kortrijk, ten noorden van Londen. Hij heeft Nigeriaanse roots en had van jongsaf maar één doel: voetballer worden.

“Het was een droom om ooit in de Premier League te spelen”, geeft hij toe. “Ik heb het gedaan, helaas niet lang genoeg, maar ik heb gespeeld op Anfield met mannen als Firminho, Coutinho, Mané, Mo Salah… dat nemen ze me nooit meer af.”

 • En met drie Belgen ook. Ken je ze nog?

“Met Mignolet en Divock Origi…”

 • En met Benteke.

“Ja, met Benteke ook.”

 • Ex-speler van KV Kortrijk nota bene.

“Ah, wist ik niet. Een uitstekende speler.”

 • Heb je zaterdag contact gehad met Simon Mignolet?

 “Ja, we hebben bijgepraat na de wedstrijd. Het was lang geleden. Simon was goed voor mij in Liverpool. Hij vroeg hoe het met mijn familie was, en hoe ik me voelde in Kortrijk.”

 • En hoe voel je je in Kortrijk?

“Uitstekend. Dit is een hele toffe spelersgroep.”

 • Ik kan me voorstellen dat de sfeer binnen de groep anders is in Liverpool.

“De spirit is hier goed, daar ook. Iedereen vormt ook daar een groep.”

 • En dan is er de imposante figuur van Jürgen Klopp.

“Hij is inderdaad een hele grote persoonlijkheid, een topcoach. Hij heeft veel met mij gepraat, we hadden veel positieve gesprekken, soms ook slechte haha.”

 • Je woont hier op jezelf in de stad.

“Mijn ouders en mijn broer en zus zijn nog niet overgekomen maar dat zal weldra gebeuren. Nee, ik heb het zeker niet moeilijk in mijn eentje. Ik rust veel. Ik heb ook wat contacten. Woensdagavond kwam Dylan Mbayo met mij naar een wedstrijd in de Champions League kijken.”

Voor het eerst centraal

Houd je vast: Sheyi is er nog altijd maar 26 maar speelde al voor 9 clubs. Bij de meeste werd hij gezien zijn langdurig contract bij Liverpool uitgeleend. Wigan, Wolverhampton, Fulham, Stade Reims, Glasgow Rangers, Cardiff City, Millwall.

 • Alles samen goed voor 229 wedstrijden in de eerste elftallen van al deze clubs. Dan mag je besluiten dat je belangrijk kunt zijn voor KV Kortrijk.

“Ik hoop het. Dat is uiteraard de bedoeling. Ik wil de club helpen, dat was overal mijn ingesteldheid. Voetbal is mijn leven, dan wil ik er ook alles voor doen.”

 • Normaal speel je op de vleugel, zaterdag tegen Club stond je voor het eerst in je carrière centraal op de 10.

“De coach zei me dat ik het kan, dat het een goede positie is om het team te helpen. Weet je, links of rechts of centraal, ik wil overal spelen, als ik er maar bij ben.”

 • Het resultaat mocht er wezen: 1-0 tegen een van de beste clubs van het land. Zondag is het weer van dat: weer een Belgische topclub op bezoek. Racing Genk, ken je die?

“Ik ken die zeker. Ik volg al jaren alle Europese competities. Het zal opnieuw een moeilijke wedstrijd worden waarin we alles moeten geven. Maar daar zijn we toe bereid.”

"FANTASTISCHE SUPPORTERS"

 • We staan nog wel onderin. Geloof je zelf in de redding?

“Absoluut. We hebben een goed team, een goede coach…”

 • Goede supporters.

“Inderdaad, fantastische supporters. Wat een feest was dat zaterdag na de zege tegen Brugge. Ik vond het ook opmerkelijk dat supporters naar het oefenveld kwamen om ons te steunen. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Het toont hoe ze met hun club begaan zijn.”