KVK AND 124 Kopiëren
KVK AND 124 Kopiëren

Vroege vogels in Tribune 3

Ook Tribune 3, aan de overkant van de hoofdtribune, heeft zo zijn vaste klanten. Pierre & Noël waren er naar jaarlijkse traditie meteen bij om hun abonnement te verlengen.

18/06/2022

21 ABONNEMENTEN

“Hoelang ik al naar de Veekaa ga? Van sinds de Veekaa bestaat”, lacht Pierre Maes. “Ik heb trouwens de laatste 21 abonnementen nog liggen: ik ben ze op zeker moment beginnen te sparen.”

De Veekaa is een stuk van mijn leven, je zou eens moeten uitrekenen hoeveel uren ik al in het Guldensporenstadion heb doorgebracht. Neen, ik heb er geen spijt van. Het is altijd plezant om daar wat vrienden en kennissen te ontmoeten.”

Hoe Pierre naar de matchen gaat? “Samen met mijn kameraad, met mijn gebuur”, zegt hij.

Zijn kameraad én gebuur, dat is Noël Verhamme. “Ja, we vormen sinds jaar en dag een duo op de matchen”, beaamt Noël. “De thuismatchen van de Veekaa, daar kijken we altijd naar uit.”

Hoe moeten we ons de traditionele trip naar het stadion voorstellen? “We komen tope in café De Vlaskapel in de buurt van het stadion”, vertelt Pierre. “Daar zien we dan nog een paar kameraden en zo trekken we naar de wedstrijd.”

“Vroeger was het een stuk eenvoudiger. Dan wist je: zondag om 15 uur is er voetbal. Nu kan dat op alle momenten zijn. De vrijdag, de zaterdag- en de zondagnamiddag, de zaterdag- en de zondagavond. Zeker de zondagavond laat is niet voor iedereen evident, maar voor gepensioneerden zoals wij is dat geen probleem. We moeten de maandagmorgen niet naar het werk.”

En wat verwacht ons vaste duo van Tribune 3 dit seizoen? “Vorig seizoen was het tot Nieuwjaar goed, daarna minder. Hopelijk kunnen we dat nu langer volhouden. We zullen er in ieder geval meteen moeten bij zijn als er drie zakken. Maar we hebben er goede moed op.”