KVK OOS 28 (1) Kopiëren
KVK OOS 28 (1) Kopiëren

Vroege vogels in Familietribune

Ieder jaar groeit het aantal abonnees in onze Familietribune, Tribune 4. Net als de supporters in de staantribune zorgen ook de fans in de familietribune voor uitgebreide vocale steun.

21/06/2022

Maja kent haar zitje

Maja Devos was de allereerste die haar abonnementen ging ophalen voor het nieuwe seizoen. We zeggen ‘haar abonnementen’ want zij zorgt telkens voor drie zitplaatsen in de familietribune.

“We zitten ieder jaar op dezelfde plaats”, zegt ze. “Mijn man Glenn Degryse en een vriend van ons, Ronny. Zitjes 514, 513 en 512. Het is inmiddels tien jaar dat we een abonnement hebben en het blijft ons goed bevallen.”

“Het is een voordeel dat je vaste plaatsen hebt. Ondertussen kennen we nog mensen die rondom ons zitten, dat schept een band.”

Maja beseft dat het even minder leuk was. “Corona kwam voor iedereen hard aan. Ook voor ons. Maar je voelt dat het weer goed wordt. We willen die oude voetbalsfeer terug. En als de bar onder ons helemaal af zal zijn, wordt het ook goed om daar even te zijn voor, tijdens of na de match.”

Wat nog beter kan? “Er mag wat meer fanatisme zijn bij de supporters in onze tribune. De tegenstander moet weten dat het niet simpel is om op Kortrijk te gaan spelen. Ook aan onze kant.”

Vijftien jaar eerste klasse

Ook Tom Baert is een vaste klant in de familietribune. Hoelang al? “Sinds we weer in eerste klasse spelen”, weet hij.

Dat is dus van het seizoen 2008-2009 toen Hein Vanhaezebrouck niet zonder moeite het team van de degradatie kon behoeden. Met andere woorden: dit is het 15de opeenvolgende seizoen (!) dat KVK in eerste klasse speelt en dit is dus het 15de opeenvolgende seizoen dat Tom in Tribune 4 zit.

“Tot voor kort kwam mijn zoon mee, maar nu niet meer. Ondertussen heb ik uiteraard al wel de mensen rondom mij leren kennen. Het is er altijd goed vertoeven.”

Tom doet trouwens meer dan alleen maar naar de thuismatchen komen. “Ik ga vaak mee op verplaatsing. Zo leer je je ploeg ook op een andere manier kennen. En ook de bekermatchen volg ik thuis en uit. Ik hoop dat we dit seizoen weer eens een mooie bekercampagne kunnen spelen. Nog eens een bekerfinale meemaken, ik wil er meteen voor tekenen!”