Websitefoto Abocampagne
Websitefoto Abocampagne

Vroege vogels in de staantribune

Nergens is het enthousiasme groter dan in Tribune 2, de staantribune. Vaak staan daar ook de ferventste supporters. Twee van hen haalden al op de eerste dag hun nieuwe abonnement op.

16/06/2022

Voetbal & Pulln

Yoshi Vandeginste was er vlug bij. ”Volgens jullie data heb ik vijf jaar een abonnement, maar ik kom in totaal al wel tien jaar naar het Guldensporenstadion”, weet hij. “Altijd in de staantribune.

En daar staat hij niet alleen. “We zijn met een grote groep van wel twintig gasten. Allemaal oorspronkelijk van Heule. We spreken af in Pitch op de Haantjeshoek. Ik moet toegeven dat we niet altijd op tijd present zijn wanneer de scheids de match op gang fluit. Maar we komen er altijd wel hoor. We noemen onszelf ‘Voetbal & Pulln’. Pas op Pulln is zonder e, schrijf het juist of ik ga onder mijn voeten krijgen.”

Yoshi kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. “Elke wedstrijd is een happening,” zegt hij. En hoe hij het seizoen ziet verlopen? “Als er drie dalers zijn, zullen wij ons hopelijk genoeg versterken om erin te kunnen blijven. Maar eerlijk gezegd, daar twijfel ik niet aan. Als KVK zijnde mogen we rekenen op een mooie bekercampagne en als stabiele eersteklasser moeten we ook durven gaan voor Play Off 2.”

Ik zat nog naast Pupe

Dominique Vandenberghe kan een boek schrijven over KVK. “Ik was erbij toen de Veekaa ontstond. Tevoren ging ik al vanaf het eerste studiejaar mee met mijn vader naar Kortrijk Sport. Ik zie nu nog de ploeg voor mij. Een trui met rode en gele strepen, een rode broek, gele kousen met een rode band. Veel schoner dan de kleuren van KV Mechelen: hun geel is bijna oranje en zij spelen met zwarte broeken.” Dominique is een kenner, zo blijkt.

“Ik ben er nu 60. Je mag dus zeggen dat ik al 55 jaar naar het Guldensporenstadion trek. Eerst ik in de staantribune, maar dan gingen we een tijdje naar de zittribune achter de goal. In ’83 was dat. Ik zat er dikwijls naast Pupe.”

Pupe was KVK’s topsupporter, vlaggendrager en altijd overal present, Johan Devolder heette hij, niet te verwarren met de ex-KVK-voetballer. Zitten bij Pupe was wel een confrontatie met veel… puperook.

“Vanaf 1984 heb ik nooit meer gezeten rond het veld. Ik sta altijd in de staantribune. De sfeer is er sterker, vind ik.”

Wat zijn de verwachtingen van Dominique? “We hebben vroeg drie Belgen gehaald, dat is goed, maar nu is het wachten tot er appels uit de boom vallen he. Ik zie het positief in. Hein Vanhaezebrouck zegt altijd dat wij de beste scoutingcel hebben, ik heb er dan ook alle vertrouwen in.”