KVK AND 1406 Kopiëren
KVK AND 1406 Kopiëren

Vroege vogels in de hoofdtribune

Het doet altijd goed als trouwe supporters al bij de start van de abonnementenverkoop hun nieuwe seizoenskaart ophalen. We praatten met enkelen van hen, stuk voor stuk al jaren present in het Guldensporenstadion. Als eerste aan de beurt: twee abonnees in de hoofdtribune.

09/06/2022

"BEGONNEN MET PAPA IN DE JAREN 70"

Frank Iacopucci was een van de eersten. Hij kocht naar traditie een abonnement voor Tribune 1, de hoofdtribune.

“Mijn KVK-verhaal begint lang geleden”, vertelt Frank. “Van jongs af aan ging ik met papa mee naar het voetbal. Toen ik wat later jeugdspeler werd, mocht ik gratis naar de wedstrijden. Nog wat later kocht ik een abonnement, maar dat hoefde niet meer toen ik bij de politie ging werken: ik diende immers voor de job in het stadion te zijn.”

“Toen ik overstapte naar de federale politie moest ik uiteraard weer een abonnement kopen om erbij te zijn. Ik zat eerst nog even met mijn familie in de hoofdtribune, maar sinds acht jaar heb ik nu mijn abo op mijn eigen naam. In goede en slechte dagen, hé.”

Frank geniet altijd opnieuw van de samenkomst. “Ik heb mensen leren kennen rond mij, Koenraad, Dirk, noem maar op. Natuurlijk is het pas helemaal tof als we ook nog winnen.”

Zijn vooruitzichten? “Ik heb veel verwachtingen. We gaan zien wat het geeft.”

"DICHT BIJ DE PERS"

Marino Kidey is ook al zo’n trouwe klant, maar toch… “Ik had gezegd dat ik geen abonnement meer zou kopen. Maar de tweede dag van de verkoop stond ik er toch weer. Een mens kan dat niet laten, hé. De Veekaa, dat is een stuk van mezelf.”

Marino heeft nog net even Kortrijk Sport meegemaakt, net voor de fusie met Stade. “Ik zat toen in het eerste studiejaar in het Atheneum en ik droeg een rood truitje met een geel kraagje van Sport.”

“Mijn vader John Kidey was van Overleie en een fervente supporter van Kortrijk Sport. Hij deed meer dan 35 jaar dienst op de Veekaa, dat heette toen nog niet ‘steward’ maar hij was het wel. Toen hij overleed, hielden ze een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd. Dat is iets om nooit te vergeten.”

Marino woonde in zijn jeugd in Marke en ging voetballen voor White Star Lauwe, maar al gauw kwam hij bij de Veekaa terecht. “Bij de Uefa-junioren speelde ik onder meer met Dennis De Tandt, Manolito Domingues, Roel Bogaert, Dominique Vandenbroucke, Frank Detremmerie, Rik Foulon, Claude Gezelle, Rik Bekaert en Claude Verspaille.”

“Intussen heb ik 49 jaar een abonnement van de Veekaa. Ik ben er begonnen nog vóór de nieuwe tribune achter de goal aan de kant van de Meensesteenweg er stond, dan trok ik naar de huidige staantribune aan de overkant, en nu zit ik al vele jaren in Tribune 1, de hoofdtribune. Net naast de persbanken. Zo hoor je nog eens iets…”