WhatsApp Image 2024 04 14 At 16.11.12
WhatsApp Image 2024 04 14 At 16.11.12

D-Day

‘D-Day’. Het stond al wel tien keer in de vooruitblikken op de ‘beslissende’ wedstrijden van KV Kortrijk. Maar nu is het echt D-Day. Zondag weten we eindelijk en definitief of KV Kortrijk ook volgend seizoen voor de 17de keer op rij behoort tot de hoogste reeks van het Belgisch voetbal.

25/05/2024

Na de 0-1 winst in Lommel is de uitgangspositie bekend. KV Kortrijk begint met de kleinste voorsprong aan de return dankzij de penaltygoal van Abdelkahar Kadri en dankzij het stugge verdedigingswerk van een nooit afgevende defensie.

Het had beter gekund, had de Veekaa vroeg in de tweede helft een of twee lonkende mogelijkheden gepot, niet eenvoudig evenwel in de gietende regen waarover ook de 650 Kortrijkse fans in het onoverdekte bezoekersvak kunnen meespreken.

Zondag wordt het Guldensporenstadion anders dan het Soeverein Stadion. In Kortrijk zal de beroemde achterban zijn rol spelen, zal ‘De Muur’ achter het doel overeind staan als nooit tevoren en zal ook de groeiende supportersschare in de familietribune van zich laten horen. In de Operatie Mirakel hebben de rood-witte fans een onvergetelijke rol gespeeld, zowel uit als thuis.

De penalty van Kadri

KV Kortrijk heeft in Lommel een sterke Algerijnse international teruggezien. Abdelkahar Kadri domineerde op het middenveld, werd bij een infiltratie richting doel gehaakt en zette zelf de strafschop om.

Kadri – nog altijd maar 23 – rondt zondag zijn derde seizoen bij KV Kortrijk af. Hij speelde in die tijd 72 competitiewedstrijden en 6 bekermatchen, goed voor 10 competitiegoals en 11 assists. Zijn opmerkelijkste wedstrijd dit seizoen was ongetwijfeld het competitieduel thuis tegen RWDM (3-2) waarin hij instond voor 2 doelpunten en 1 assist.

In Lommel viel Kadri uit met een lichte verrekking maar hopelijk kan hij mee het seizoen in goede orde helpen afsluiten.

De counters van Davies

Nog een youngster in het team is Isaak Davies die al zo vaak beslissend was. In Lommel zat het niet mee voor de Welshman maar in zijn slotmatch voor eigen supporters zal de publiekslieveling zich ongetwijfeld willen tonen. Isaak kwam pas in augustus aan, speelde 33 competitiewedstrijden en zorgde daarbij eventjes voor 12 doelpunten waarmee hij uiteraard topscorer van de club is. Als KV Kortrijk zich uiteindelijk redt, zal de huurling van Cardiff City daar zeker aandeel in hebben.

Maar Kadri en Davies zijn niet alleen. De hele groep heeft tot de laatste dag gestreden voor het behoud, geleid door ene Freyr Alexandersson die na zijn stunt bij het Deense Lyngby nu ook in Kortrijk ‘The Miracle Man’ kan worden.