DSC 6266
DSC 6266

"Voor mij telt alleen de match"

Joseph Akpala vervangt voor de tweede keer dit seizoen de vertrokken hoofdcoach. Hij neemt die functie met hart en ziel over, zo staat de ex-spits in het leven. “It’s all about goals”, zegt hij dan.

07/12/2023

“De spelers zijn profs en die gaan verder met hun job”, weet Joseph Akpala. “Ze hebben donderdagvoormiddag goed getraind en geloof me maar: niemand wil verliezen. Iedereen is gemotiveerd om de komende match te winnen.”

“Als de wedstrijd start is iedereen – op het veld en op de bank – alleen maar bezig met zijn job. Dat zal tegen Westerlo niet anders zijn. Dan is niemand nog bezig met de situatie of de stand, alleen met het resultaat na negentig minuten.”

Ex-spits

Akpala, ex-spits van o.a. Club Brugge, Werder Bremen en KV Oostende, is er pas 37. Hij leidde de ploeg na het afscheid van Edward Still in de wedstrijd tegen Cercle: 2-1 werd het toen. Het is de vraag of Joseph andermaal zoveel inzet en agressiviteit in zijn team kan pompen. “De jongens zijn klaar”, zegt hij. “Ze weten allemaal hoe belangrijk deze match is.”

Voor dit ‘zespuntenduel’ mist hij, naast Ambrose & Challouk, nog wel de aan de voet geblesseerde Alebiosu. De rest van de kern is inzetbaar.

“Meer dan ooit hebben wij onze supporters nodig”, beseft Joseph Akpala. “In zo’n wedstrijd kunnen zij helpen het verschil te maken.”

Ik ben erbij