WhatsApp Image 2023 08 20 At 20.43.09
WhatsApp Image 2023 08 20 At 20.43.09

Voor drie hele nuttige punten

KV Kortrijk en KAS Eupen hebben nog een halve competitie te gaan. Bij de start van de terugronde staan beide teams bij de laatste vier die aan het einde van de reguliere competitie de degradatie moeten zien te ontwijken.

01/12/2023

Vorig seizoen slaagden de twee clubs er pas laat in het seizoen in om zich te redden, Eupen zelfs pas op de slotdag. Nu hebben de Panda’s 5 punten meer dan KVK.

Het belooft een ijzige avond te worden in Duitstalig België waar de weerman zo’n 6 graden onder nul voorspelt. Maar bij winst zal de Veekaa zich ongetwijfeld kunnen opwarmen in een dampende kleedkamer. Beter nog vergaat het de pers die er steevast wordt getrakteerd op lekkere Goulashsuppe.

MBAYO & AVENATTI

Het is de 35ste keer dat beide teams tegenover elkaar staan. En dat met ongeveer gelijke adelbrieven: Eupen won 12 keer, KVK 13 keer. Eupen won 4 keer in het Guldensporenstadion, KVK ging 5 keer winnen Am Kehrweg.

Vorig seizoen zorgde Dylan Mbayo voor een belangrijke 0-1 zege te gast bij de Panda’s, een seizoen eerder werd het 2-2 dankzij goals van Kristof D’Haene & Kevin Vandendriessche. In ’20-’21 werd met 2-0 verloren, maar de drie voorgaande seizoenen nam KVK telkens een nipte zege mee op de verre terugreis: achtereenvolgens werd het 1-2 (Stojanovic & Chevalier), 0-1 (Avenatti) en 1-2 (Ezekiel & Selemani).

Met Felipe Avenatti & Dylan Mbayo heeft de Veekaa dus twee spelers in de fraai vernieuwde spelersbus die weten wat scoren is in Eupen.

Drie keer stonden beide teams ook voor de Beker tegenover elkaar. In ’19-’20 won KVK met 1-2 (Mboyo en een owngoal), maar de eerdere twee bekerduels waren voor die van Eupen.

Vroeg in de heenronde kwam KAS verrassend winnen in Kortrijk: 1-3 werd het toen met doelpunten van Magnée, Keita en Deom, en een tegendoelpunt van Kadri. Topscorer is evenwel Isaac Nuhu met vier goals op de teller.

De coach van de Panda’s heeft een reputatie: Florian Kohfelt (41) trainde de jeugdploegen van Werder Bremen tot hij er uiteindelijk coach werd van het eerste elftal in de Bundesliga. Hij was er liefst vier seizoenen aan het werk, daarna nog een jaar bij Wolfsburg.

Eupen won tot hiertoe thuis van Charleroi en OHL. Dan is KVK gewaarschuwd: Am Kehrweg liggen drie hele nuttige punten te wachten in het mandje van de Sint.

Ik ga mee!