WhatsApp Image 2024 04 14 At 16.11.12
WhatsApp Image 2024 04 14 At 16.11.12

Vierde keer, goede keer?

KV Kortrijk en AS Eupen staan voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. Winnen zat er voor de Veekaa nog niet in. Winnen thuis tegen Eupen blijkt trouwens een héél moeilijke klus, maar in deze fase van de play-offs heb je niets aan statistieken. Alleen winnen telt.

03/05/2024

De eerste confrontatie tussen beide teams dit seizoen kwam er al in augustus 2023 toen KVK nog op zoek was naar versterking. Toch was het geen ‘tweederangsteam’ dat voor eigen volk met 1-3 verloor van Eupen. Dit was het team: Vandenberghe, Mehssatou, Silva, Wasinski, De Neve, Audoor, Kadri, Sissako, Mbayo, Avenatti en Ambrose die bij de rust (0-0) voor vele maanden uitviel. Davies, Bruno, Malinov en Atemona vielen in.

Kadri scoorde voor het team van Edward Still, maar Magnée, Keita en Deom zorgden voor de zege van de Oostkantonners.

Op 2 december was KVK op bezoek Am Kehrweg. Het leek of de goal van Palsson zou volstaan voor de thuiszege maar in de 93ste minuut scoorde onze doelman Tom Vandenberghe de 1-1 gelijkmaker.

Het werd andermaal 1-1 op 7 april jl. in de openingsmatch van de play-offs. Dit keer leek KVK dankzij een doelpunt van Isaak Davies de volle buit te pakken maar in de slotfase maakte Charles-Cook dan weer gelijk. Twee dure punten die blijven wegen op de balans van de Veekaa.

Tijd om te winnen!

KV Kortrijk dat thuis wint van Eupen, daar moet je al ver voor teruggaan in de geschiedenisboeken. Het is van oktober 2010 geleden! Toen zorgden Rossini, Mboyo en Kums voor de 3-1 winst.

Zeven jaar lang waren er daarna geen onderlinge duels meer aangezien Eupen terugviel naar de tweede klasse. Maar sinds de Duitstaligen in 2016 weer naar de hoogste reeks klommen, verloren ze nooit in het Guldensporenstadion. Het werd achtereenvolgens 1-1, 3-3, 0-0, 1-3, 1-2, 0-0, 1-1, 0-0 en begin dit seizoen dus 1-3.

Zo spreken de statistieken maar zondag is het woord uitsluitend aan de realiteit van de dag. Dan moet KVK eindelijk nog eens winnen van Eupen om tot de laatste speeldag te kunnen hopen op overleven.

Ik ben er ook bij!