MBC9265 (1)
MBC9265 (1)

Vier KVK’ers op interlandtrip

Sainsbury, Badamosi, Palaversa en Luqman zijn afgereisd voor interlands. Ilic en Selemani blijven thuis en bereiden met de groep de komende wedstrijd tegen Club Brugge voor.

04/10/2021
BSM 7114
BSM 7114

Australië

Trent Sainsbury, solide vaste waarde in de defensie van Australië, vliegt naar Qatar waar hij donderdag met zijn team speelt tegen Oman. Dinsdag 12 oktober speelt hij in Saitama te gast bij Japan, de sterkste tegenstander in de groep op weg naar WK-kwalificatie. Australië won eerder al zijn eerste twee wedstrijden.

MBC9265 (1)
MBC9265 (1)

Gambia

Mohamed Badamosi is afgereisd naar Marokko waar hij in voorbereiding op de Afrika Cup drie oefenwedstrijden speelt met The Scorpions, de nationale ploeg van Gambia.

KVK – CHA 2 2 2/10/2021
KVK – CHA 2 2 2/10/2021

Kroatië

Ante Palaversa is opgeroepen voor de Kroatische U21. Onze jonge middenvelder speelt er eerst in eigen land tegen Noorwegen, daarna uit in Azerbeidzjan.

PET KVK 47
PET KVK 47

Maleisië

En Luqman Hakim is vertrokken voor een maand naar Maleisië. Hij speelt eerst in Amman met het nationale A-team tegen Jordanië en Oezbekistan. Daarna verblijft hij op het trainingskamp van de U20 in Mongolië en later speelt hij een tornooi met de Maleisische U23.

THUISBLIJVERS

Marko Ilic, onze Kerel van de Maand september, ook tegen Charleroi weer in uitstekende doen, is niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Servië dat speelt tegen Luxemburg en Azerbeidzjan. Hij is vooralsnog blijkbaar vierde doelman in rang en dit keer werden maar drie keepers opgeroepen.

Ook Faïz Selemani blijft thuis. Dat is goed nieuws want normaal trok hij op trainingskamp met de nationale ploeg van de Comoren naar Tunesië. Maar doordat Tunesië nog een ‘rood land’ is inzake covid, had hij bij zijn terugkeer in quarantaine moeten gaan en niet kunnen spelen tegen Club Brugge. Omdat meerdere spelers die in Europa uitkomen om die reden afzegden, werd het oefenkamp afgelast.