WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.29.06 PM
WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.29.06 PM

Verlies tegen Club met het kleinste verschil

De derby tegen kampioen Club Brugge werd op een late zondagavond gespeeld. Na drie gelijke spelen wou de Veekaa maar al te graag nog eens winnen. Selemani kwam na de Africa Cup terug in de ploeg, waardoor Moreno naar de bank verhuisde.

Het was van 2016 geleden dat KVK won van blauw-zwart. De wedstrijd begon met een ijzingwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van Jean-Marc Degryse – Steven Verhamme

30/01/2022
WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.13.16 PM
WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.13.16 PM

Boeiende eerste helft

De Kerels, opnieuw aangevuurd door hun trouwe aanhang, namen een flitsende start en zetten meteen koers naar Brugs doel. Dat leidde al in de openingsminuut tot lichte paniek bij de bezoekende defensie en een schotje van Mbayo dat werd afgeblokt.

Club was wakker en de reactie liet niet lang op zich wachten. Via een aantal tussenstations belandde de bal na een snelle aanval plots bij Dost. Die reageerde te verrast alleen voor doel en trapte naast, weliswaar vanuit buitenspel. Ook Vormer kreeg een aardige mogelijkheid, maar ook zijn vizier stond slecht afgesteld. Ook de volgende kansen waren voor de uittredende landskampioen. Rits besloot op pass van Vanaken in het zijnet, Sobol vond de voet van Ilic op zijn weg.

KVK was onder de indruk van al dat Brugse aanvalsgeweld, ook al was Lang er niet bij, maar kreeg halverwege wel de beste kans op de openingsgoal. Selemani zag dat Mignolet uit positie stond en probeerde het dan maar vanaf de eigen speelveld. Het hele stadion zag de bal uiteindelijk tegen de paal belanden. Het doelpunt van het jaar kwam er dus niet.

De goal viel wel aan de overkant en werd gescoord door Vormer, maar na tussenkomst van de VAR werd die terecht afgekeurd na buitenspel van Dost. Ilic hield Brugge ook nog eens van de voorsprong toen hij met een superreflex de kopbal van Vanaken uit zijn doel haalde. KVK zette daar een schot van Messaoudi tegenover, maar zijn knal ging over.

0-0 na een erg genietbare eerste helft.

WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.28.04 PM
WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.28.04 PM

Goal van Dost beslist de partij

Club zette na de rust meteen stevig druk naar voren en na acht minuten was het al prijs. Vanaken zonderde Deketelaere met een tikje vrij op de rechterflank, die bediende makkelijk Dost en de Nederlander schoof eenvoudig binnen : 0-1.

De Kerels moesten nu wel reageren. Coach Belhocine verving Messaoudi door Moreno en later kwam ook Herrmann in plaats van Sissoko, maar het was Club dat bleef heersen. Vormers schot werd afgeblokt, Sandra had beter moeten doen met de assist van Deketelaere. Ondertussen pakten Moreno en Mbayo hun vijfde gele kaart zodat ze beiden de match tegen Antwerp moeten missen.

In een nerveuze slotfase probeerde KVK nog een slotoffensief op te zetten maar de Brugse afweergordel stond goed georganiseerd te spelen zodat een kopbal van Moreno die over ging de enige kans werd die restte. Zo wonnen de bezoekers uiteindelijk de match met het kleinste verschil.

De Kerels is weinig rust gegund, want komende woensdag volgt al de inhaalmatch tegen Antwerp. Aftrap om 18.45u.

Koop je tickets voor woensdag hier!
WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.27.50 PM
WhatsApp Image 2022 01 30 At 9.27.50 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Sissoko (68′ Herrmann), Selemani, Watanabe, Rougeaux, Mbayo, Palaversa (79′ Reynolds), Messaoudi (61′ Moreno), Radovanovic, D’Haene, Kadri
Bank: Deman, Reynolds, Bendianishvili, Mehssatou, Ocansey, Herrmann, Moreno, Jonckheere

Club Brugge speelde met Mignolet, Rits, Vormer, Sobol, Balanta (78′ Perez), Nsoki, Hendry, Vanaken, Dost (68′ Sandra), Mechele, De Ketelaere
Bank: Shinton, Ricca, Mitrovic, Lammens, Sandra, Audoor, Perez, Izquierdo, Sowah 

Goals : 54′ Dost (0-1)
Toeschouwers : 6330
Gele kaarten : Moreno, Mbayo, Sobol