KV Kortrijk – KMSK Deinze010820050

Verlies in laatste oefenpot

KV Kortrijk speelde in aanloop van de eerste competitiewedstrijd hun laatste oefenpot thuis tegen 1B promovendus KMSK Deinze op zaterdag 1/08. Door het voorspelde warme weer ging de wedstrijd van start om 10u30.

03/08/2020
KV Kortrijk – KMSK Deinze010820008

Deinze op scherp

Met de topschutter Lennart Mertens (28 stuks in eerste amateur) en ex-eersteklassers William Dutoit en Siebe Blondelle kwam KMSK Deinze met een evenwicht tussen ervaring en jong enthousiasme aan de aftrap.

Al na 10 minuten kregen onze Kerels twee grote kansen maar bij die eerste zit er een Deins been in de weg en bij de volgende staat Mboyo een teen buitenspel.

Het is een ongeschreven wet in het voetbal dat een ploeg die de kansen niet afwerkt het deksel op de neus krijgt. 4 minuten later counterde Deinze scherp met een vinnige Donsaka die zijn flank goed afloopt en klaarlegt voor Alessio Staelens die al na 14 minuten de uiteindelijke 0-1 eindstand op het bord zet.

Na een kansloze tweede helft verliezen onze Kerels nipt hun laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen KMSK Deinze.