KVK Sta1
KVK Sta1

Verdiende 2-1 tegen de Rouches

Na de verliespartij tegen Leuven kregen de Kerels Standard op bezoek. In de elf van coach Yves Vanderhaeghe was er geen plaats voor Van der Bruggen en Jonckheere, Rougeaux was gekwetst. Daardoor kwamen Golubovic, Makarenko en Selemani aan de aftrap.

16/12/2020
KVK Sta2
KVK Sta2

Sterke eerste helft van Kerels

De partij kende een gouden start voor KVK, want de eerste aanval leverde al meteen een goal op. Bodart kreeg een lage voorzet van Makarenko niet goed onder controle en Dewaele tikte aan de tweede paal binnen. Scheids Vergoote keurde het doelpunt eerst af, maar nadien toch goed : 1-0.

De vroege treffer gaf Gueye & co vleugels want drie minuten later scoorden ze ei zo na de tweede treffer. Mboyo ging makkelijk door op rechts, zette goed voor en Selemani tikte de bal maar net naast.

De Luikenaars waren van hun melk en konden maar moeilijk een vuist maken. Een keer moest Ilic toch ingrijpen op een poging van Amallah, de corner die daarop volgde werd door Dussenne over doel gekopt. Ook Makarenko kreeg een kopkans maar zijn poging miste kracht om de Luikse goalie te bedreigen.

Standard werd beter en dus ook gevaarlijker en had halfweg de gelijkmaker binnen bereik maar Ilic kon tot tweemaal toe redding brengen, bij de derde poging verhinderde de paal de gelijkmaker.

Na dat flitsend begin zakte de partij wat in elkaar. KVK plooide terug maar Standard vond geen openingen in de goed georganiseerde thuisdefensie. Meer nog, op een corner van Selemani kopte Makarenko de bal staalhard binnen : 2-0, ook de score halverwege.

KVK Sta3
KVK Sta3

Zege komt nooit in gevaar

Standard, dat met Lestienne begon in plaats van Fai, kreeg de eerste kans van de tweede periode, maar de kopbal van ex-Kerel Avenatti was slecht gericht. Wie had verwacht dat dit de start van een stormloop van de bezoekers zou betekenen kwam bedrogen uit. Het was De Sart die zijn kans ging, maar buiten het doelkader besloot.

De match kabbelde verder met veel balverlies langs beide kansen, maar in minuut 71 kreeg Gueye plots toch dé kans op de 3-0 toen hij alleen op Bodart mocht af gaan. De bezoekende keeper zette zijn lichaam en bracht redding. Gueye scoorde dan toch een derde keer, maar het doelpunt werd afgekeurd.

Zoals wel vaker valt de goal dan aan de overkant en ook nu was dat het geval. Lestienne stond ongedekt in de grote rechthoek en kopte de bal van dichtbij voorbij Ilic: 2-1.

Standard zette nu alles op alles, verhoogde de druk en plakte KVK tegen haar eigen doel. Er werden bijna acht (!) minuten over gespeeld. Oulare was nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar vergat te scoren en zo kwam de zege van KVK niet meer in het gedrang.

Door de overwinning worden de Kerels negende in de klassering op twee punten van de top 8. Zaterdagavond trekt KVK naar Genk. Aftrap om 20.45u.

KVK Sta4
KVK Sta4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Golubovic, Dewaele, Hines-Ike, Mboyo (89′ Lepoint), Selemani (74′ Jonckheere), De Sart, Gueye (81′ Van Der Bruggen), Derijck, Makarenko en Ocansey

Bank : Jakubech, Van Den Bossche, Lepoint, Stojanovic, Van Der Bruggen, Sissoko, Jonckheere

Standard speelde met Bodart, Dussenne, Bope Bokadi, Gavory, Fai (46′ Lestienne), Jans, Cimirot, Raskin, Amallah (61′ Carcela), M-A. Balikwisha en Avenatti (70′ Oulare)

Bank: Henkinet, Oulare, Carcela, Shamir, Lestienne, Tapsoba, Laifis

Doelpunten : 2’ Dewaele (1-0), 39’ Makarenko (2-0), 76′ Lestienne (2-1)
Geel : Derijck, Ocansey, Jans, Lepoint