KVK KVO1
KVK KVO1

Verdiende 1-0 zege tegen KVO

Nieuwbakken coach Karim Belhocine mocht in zijn eerste thuiswedstrijd meteen KV Oostende in de ogen kijken. Na het verlies op Club wisselde hij zijn ploeg op één positie : Kadri kwam in de ploeg ten nadele van Fixelles. Op de bank kreeg Badamosi de voorkeur op Torp.

23/10/2021
KVK KVO2
KVK KVO2

Gueye breekt de ban net voor de rust

We kregen een prettig wedstrijdbegin met twee ploegen die volop voor de aanval kozen en op een hoog tempo begonnen. Veel beweging op het veld en dat kon het publiek, in een goed gevuld Guldensporenstadion, wel smaken. Bätzner kreeg de eerste kans toen hij vrij mocht aanleggen maar zijn poging via een Kortrijkverdediger in corner zag gaan.

De Kerels die in de eerste helft naar hun spionkop mochten spelen reageerden met twee erg goeie mogelijkheden van Gueye die mits wat geluk in een doelpunt waren veranderd. Eerst miste een kopbal van Pape wat kracht na een goeie voorzet van Vandendriessche, kort daarop schoot hij onbesuisd over. De druk van de thuisploeg bleef nog even aanhouden en een harde knal van Dewaele zoefde naast.

De bezoekers zochten naar adem, staken even de neus aan het venster toen ex-Kerel Capon plots voor Ilic opdook, maar verdwenen uit de match. D’Haene zette een raid op en haalde de achterlijn, maar zijn voorzet bereikte geen medemaat. Selemani besloot in het zijnet en de soloactie van Moreno was bijzonder knap maar de afwerking van Selemani kon beter.

Toen iedereen zich met een 0-0 ruststand leek te verzoenen, zorgde één dolle actie uiteindelijk toch voor de openingsgoal. Gueye miste eerst een huizenhoge kans maar in de fase die daarop volgde, kopte hij de bal toch voorbij Hubert.

1-0 aan de rust na een aangename pot voetbal.

KVK KVO3
KVK KVO3

Vijfde clean sheet

KVK begon uitstekend aan de tweede helft en opnieuw was Gueye betrokken partij maar tot twee keer miste hij een uitgelezen kans op de 2-0. Vooral zijn kopbal op assist van Dewaele in minuut 48 had beter verdiend. De goeie start kreeg geen vervolg, we kregen veel gebikkel op het middenveld en de twee teams stonden goed georganiseerd te voetballen. Ei zo na brak Radovanovic de ban maar zijn prima kopbal werd door Hubert op de lijn gepakt.

Selemani schudde een heerlijke actie uit zijn schoenen maar faalde in de zone van de waarheid en ook Moreno botste op een Oostendse verdediger na mooi voorbereidend werk van Faïz. KVK bleef volop voor de 2-0 gaan maar Gueye miste een opgelegde kans voor doel. Ook toen hij alleen op doel mocht afgaan waarbij hij zijn snelheid helemaal uitspeelde, besloot hij uiteindelijk net naast.

Door het gebrek aan efficiëntie vooraan rook KVO plots zijn kans en verhoogde het de druk naar voren. Dat leverde enkele gevaarlijke momenten op voor het Kortrijkse doel maar Ilic hield het hoofd koel. Belhocine voerde een dubbele wissel door en bracht Mbayo en Fixelles in plaats van Moreno en Palaversa. In een prangende slotfase werd het nog erg warm voor beide doelen, maar de score veranderde niet meer, ook al omdat een bal van Kvasina in de ultieme slotfase nog op de lat belandde.

Door de zege komt KV Kortrijk terug de top 8 binnen. Komende woensdag maken de Kerels de verplaatsing naar eerstenationaler Knokke voor hun partij in de zestiende finales van de beker. Aftrap om 20u.

KVK KVO4
KVK KVO4

DIGEST

KV Kortrijk speelde met Ilic, Radovanovic, Dewaele, Sainsbury, Palaversa (80′ Mbayo), D’Haene, Moreno (80′ Fixelles), Vandendriessche, Kadri, Gueye (85′ Badamosi), Selemani (90′ Rougeaux)
Bank: Delle, Badamosi, Rougeaux, Mbayo, Fixelles, Jonckheere

KV Oostende speelde met Hubert, Medley (68′ Kvasina), Amborse, Bätzner (68′ Koziello), Tanghe, Capon, Amade, Fortès, Gueye (68′ Santos), Matam, D’Arpino
Bank: Schelfout, Atanga, Wylin, Koziella, Patoulidis, Kvasina, Santos

Goals: 43′ Gueye (1-0)
Geel: Palaversa, D’Haene, Tanghe, Fortès
Toeschouwers : 5155