PHOTO 2020 09 14 20 06 04
PHOTO 2020 09 14 20 06 04

Vanderhaeghe te gast in Offside

Maandagavond was onze coach Yves Vanderhaeghe te gast in Offside, de voetbaltalkshow van Focus&WTV. Onze coach blikte terug op de competitiestart van de Kerels. Ook triatleet Frederik Van Lierde zat aan de tafel. De West-Vlaming zwaait het triatlon uit.

16/09/2020
Kvk Moe 81
Kvk Moe 81

10 op 15

KV Kortrijk pronkt momenteel op een gedeelde derde plaats na vijf speeldagen en dat stemt onze coach Yves Vanderhaeghe tevreden. “Iedereen is natuurlijk tevreden over de resultaten en onze huidige positie. Iedereen zou vooraf tekenen voor die 10 op 15. Als je wel kijkt naar onze drie thuiswedstrijden, dan speel je tegen ploegen die in principe haalbaar zijn. Iedereen is ook terug fit, dus dat biedt perspectieven voor de toekomst, maar we moeten we met de voeten op de grond blijven. We moeten bescheiden voortwerken met dezelfde mentaliteit.”

Veel spelers keerden tijdens de interlandbreak terug uit blessure. “Mijn versterking is nu dat ik alle geblesseerde spelers kon recupereren. Tot speeldag 4 zaten vier spelers van de beloften op de bank. Afgelopen weekend (de wedstrijd tegen RE Moeskroen) was de eerste keer dat alle spelers van de A-kern in de wedstrijdselectie werden opgenomen.”

KVM9743
KVM9743

Derde clean sheet op rij

Afgelopen weekend versloegen de Kerels de buren uit Moeskroen met 3-0. Op het halfuur moest Moeskroen met tien man voort na een vuile overtreding op de enkel van Mboyo. Het is de derde wedstrijd op rij dat KV Kortrijk geen doelpunt slikt. “We gaven opnieuw heel weinig weg. We hebben nu drie keer op rij de nul gehouden. Vorig seizoen moesten we wachten tot november om de eerste clean sheet te behalen (0-0 op Anderlecht). Nu hebben we in vijf wedstrijden drie keer de nul gehouden. De organisatie staat er. De mentaliteit en het loopvermogen zijn goed”, aldus Yves Vanderhaeghe.

KV Kortrijk – Moeskroen : Gilles Dewaele Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Moeskroen : Gilles Dewaele Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Gilles Dewaele

Nieuwkomer Gilles Dewaele werd door onze supporters verkozen tot ‘Speler van de maand augustus’. Tegen Moeskroen werd hij ook verkozen tot de man van de wedstrijd. Tijdens de uitzending van Offside had coach Yves Vanderhaeghe mooie woorden voor Gilles. “Gilles Dewaele snijdt als een warm mes door de boter. Hij is een vervlaamsing van onze kern. Hij toont enorm veel mentaliteit en karakter. Als ik iemand zou moeten promoten om aan triatlon te doen, dan zou ik Dewaele zeggen. Hij heeft zo’n grote motor. Tijdens zijn eerste dag bleef hij maar rondjes lopen.”