EUP KVK 124
EUP KVK 124

"Vanaf nu telt maar één ding: de drie punten."

“We staan voor enkele zespuntenmatchen”, zegt Adnan Custovic, verwijzend naar de komende wedstrijden tegen Westerlo, Cercle Brugge en KV Oostende. “Dat soort wedstrijden moeten we winnen om uit de onderste regionen weg te geraken.”

20/10/2022

Adnan Custovic heeft het tegen zijn spelers gezegd: “Het is beschamend dat we met de kwaliteit van deze groep 17e staan. Ik geloof in deze groep, maar iedereen moet zich bewust zijn van de situatie. Vanaf nu telt maar één ding: de drie punten.”

Tijdens de persconferentie wond de coach er geen doekjes om: “Wij kunnen ons niet permitteren met zes spelers goed te spelen en met vijf niet. Onderschat Westerlo niet omdat ze van Genk een pandoering kregen, ze wonnen eerder al van Club Brugge en Anderlecht. Ze zijn sterk op de counter en hebben goede spelers met namen als Foster, Chadli en Bolat.”

Custovic keek ook nog even terug op de dinsdagmatch in Charleroi: “De eerste helft was niet slecht. Maar we maakten een aantal individuele fouten die ons op 2-0 zetten. Dat kun je van beroepsvoetballers niet aanvaarden. De tweede helft was goed omdat we er dan wél voluit voor gingen. We hebben al enkele goede helften gespeeld maar nooit een volledige goede match. Het is tijd dat we daaraan toe zijn.”

Vraag van een journalist: ‘Zijn Gueye & Avenatti compatibel? Kunnen ze samen spelen?’ – “Waarom niet”, antwoordde Custovic. “In Charleroi gaf ik de voorkeur aan een man meer op het middenveld. Op die manier hebben we het middenveld ook kunnen beheersen. Ik ben vooral blij dat ze allebei hebben gescoord. Dat is wat een spits nodig heeft.”

Koop hier je tickets voor zaterdag!

WACHTEN OP SELEMANI & RADOVANOVIC

Het goede nieuws is dat Dorian Dessoleil, die door een keelontsteking de wedstrijd bij zijn ex-club Charleroi miste, weer bijna fit is. Hij trainde voorzichtig mee en is wellicht inzetbaar tegen Westerlo.

Ook goed nieuws is dat de blessures van Aleksandar Radovanovic en Faïz Selemani relatief meevallen. ‘Rado’ kan wellicht vroeger dan verwacht volgende week alweer spelen en dat geldt ook voor Faïz die deze week nog niet trainde maar geen scheur in de mediale band van de knie opliep, wel een stevige verrekking.