GJL 7246
GJL 7246

Vaak nipte zeges am Kehrweg

De jongste jaren won KVK drie keer met één doelpunt verschil ‘Am Kehrweg’. Het kan de spelers motiveren voor de nieuwe trip. Felipe Avenatti en Faiz Selemani scoorden er al.

02/09/2022

KAS Eupen en KV Kortrijk staan zaterdag voor de 33ste keer tegenover mekaar. Dat gebeurde vaak in tweede klasse, maar sinds 2010 altijd in de hoogste reeks.

Al op 14 oktober 1973 was de eerste ontmoeting. In het Guldensporenstadion won KVK toen als nieuwe tweedeklasser met 3-0 van de Panda’s.

Vorig jaar haalden de Kerels een gelijkspel in Duitstalig België wat omgekeerd trouwens ook het geval was. Uit werd het 2-2 met doelpunten van Kristof D’Haene en Kévin Vandendriessche. Dit keer is onze Fransman evenwel toeschouwer na zijn twee gele kaarten van vorige zondag. Thuis eindigde het op 1-1 dankzij de gelijkmaker van Billal Messaoudi.

Een jaar eerder verloor KVK met 2-0 op Eupen maar de drie voorgaande jaren werden telkens de drie punten meegenomen op de verre terugreis. In ‘19-‘20 werd het 1-2 met goals van Ezekiel en Selemani, in ‘18-‘19 stond het 0-1 dankzij Felipe Avenatti en in ‘17-‘18 werd het 1-2 met doelpunten van Stojanovic en Chevalier.

AS Eupen wordt al jaren geleid vanuit Qatar. In de Raad van Bestuur zetelen twee Qatarezen, één Australiër en één Duitser. De algemeen directeur en het sportief comité zijn samen met vier personen: vier Duitsers. En de coach is Bernd Storck, ook een Duitser.

De bekende spits van AS Eupen is Smail Prevljak die al twee keer scoorde net als Gary Magnée. Door de nipte zege zondagavond op Westerlo – met dank aan doelman Moser die in de slotfase een strafschop stopte – staat Eupen nu twee punten voor op KVK. Het scoorde al 7 keer. Het incasseerde in 6 wedstrijden al wel 12 goals, KVK maar 7.

Trek jij mee naar Eupen zaterdag? Lees hieronder alle info!

Ga mee naar Eupen!