WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM
WhatsApp Image 2022 02 05 At 4.50.53 PM

"Union is een terechte leider. Maar we proberen ervan te winnen"

“Union heeft al het hele seizoen getoond dat het zeer sterk is”, weet Karim Belhocine. “Dat zal het ook zaterdag zijn, maar we zullen wel proberen ervan te winnen. Met de steun van onze supporters moet dat kunnen.”

03/03/2022

Het was natuurlijk een vraag van een van onze supporters: is het een voordeel dat Vanzeir er niet bij is bij Union? “Union heeft een brede kern en voldoende alternatieven”, reageert Karim Belhocine. Trouwens, na zijn schorsing van vorige week komt Undav terug bij de leider.

Onze coach praat zelden over de tegenstander. Toch dit: “Union verdient te staan waar het staat. Het is een terechte leider. Met of zonder Vanzeir is het een sterk team. Maar wij gaan ervoor. We hebben tegen Zulte Waregem getoond wat we kunnen met de steun van onze supporters. Ik hoop dat ze er allemaal weer met evenveel enthousiasme zullen bij zijn.”

Nog zo’n vraag vanuit de hoek van de pers: wordt Union kampioen? “Met wat ze tot hiertoe toonden, verdienen zij het. Maar straks worden de punten gedeeld en dan zullen ze het toch tot het einde moeten volhouden.”

MET KADRI, ZONDER D’HAENE

Na drie weken schorsing is Abdel Kadri weer inzetbaar. Het is uitkijken of hij meteen opnieuw in het elftal komt.

Daartegenover staat slecht nieuws: Kristof D’Haene is out voor de rest van de reguliere competitie. Hij liep een barstje op in de voet.

“Ik heb de eerste helft niets gevoeld”, zegt de captain. “Toen ik na de rust weer het veld op wou, voelde ik een felle pijn in mijn voet. Ik kon er haast niet op staan. Ik heb toch nog geprobeerd verder te doen, maar uiteindelijk moest ik er met pijn in het hart af.”

Een scan toonde een barst in een middenvoetsbeentje. Kristof moet drie weken rust nemen en mag dan pas weer lichtjes op zijn voet gaan staan. Wat betekent dat hij de resterende vijf wedstrijden van de reguliere competitie mist.

“Het is hard voor Kristof, het is hard voor mij, het is hard voor de hele groep. En voor de club en voor de supporters”, zegt Karim Belhocine. “Kristof is een kapitein, een leider die de groep altijd meetrekt. Maar we zullen proberen hem waardevol te vervangen.”

Doelman Joris Delle traint al licht mee maar is nog niet speelklaar.

Zorg dat je er bij bent tegen de leider en koop je tickets hieronder!

Koop je tickets hier