WhatsApp Image 2022 12 20 At 20.41.59
WhatsApp Image 2022 12 20 At 20.41.59

Twee winterzeges aan Den Dreef

Het waren zalige momenten in putje winter. Bernd Storck had net overgenomen en zijn eerste opdracht was de bekermatch op OHL: 1-3 werd het. Even later was de Veekaa er weer op bezoek, nu voor drie gouden punten: 2-3.

31/08/2023

KVK moest uitzoeken of het klaar was voor de wederopstanding toen het de strijd hervatte na de World Cup-pauze. Het trok naar Den Dreef op dinsdag 20 december 2022 met heel veel inzet en agressiviteit. Aan de rust stond het nog 0-0 maar dan rolden ze ineens tegen het net. Massimo Bruno opende de score, Habib Keita verdubbelde en Felipe Avenatti maakte het helemaal af. Het tegendoelpunt voor de 1-3 in de toegevoegde tijd had geen belang meer. KVK kon eindelijk nog eens juichen en genieten.

De ommekeer was compleet. Enkele dagen later wonnen de Kerels thuis met 1-0 van Genk, een enorme opsteker op tweede kerst.

Twee weken later werd hervat na een korte nieuwjaarpauze met… een nieuwe trip naar Leuven. Nu voor de knikkers en vooral voor drie kostbare punten.  OHL kwam vroeg op voorsprong maar Felipe Avenatti maakte net voor de rust gelijk. Het leek of Massimo Bruno die bal nog aanraakte maar hij gaf royaal aan dat hij die niet had geraakt.

De jonge Oekraïner Sych zorgde voor de 1-2 maar de Leuvenaars kwamen op corner langszij. De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel te eindigen tot Loncar in de toegevoegde tijd de bal voorzette en Felipe Avenatti op zijn geheel eigen wijze de bal in doel kopte: 2-3. Goed voor een stevig feestje!

5 keer verloren, 6 keer gewonnen

Heel vaak was de Veekaa nog niet op bezoek Aan Den Dreef. Amper 13 keer, waarvan KVK er 6 won en 5 verloor. De eerste zege kwam er in het seizoen 2006-2007, nog even in tweede klasse: 1-2 werd het toen dankzij Alois Nong en… onze huidige assistent-coach Jimmy Hempte. In 2011-2012 kwam de eerste confrontatie in eerste klasse, goed voor 0-2 winst met goals van Veselinovic en Monrose. Drie jaar later trok eersteklasser KVK naar tweedeklasser OHL voor een bekerzege met 1-3 dankzij Ivan Santini en twee keer Tuur Dierckx en in 2017-2018 ontmoetten beide teams elkaar in play-off 2 waarbij Kovacevic en Perbet scoorden. En dan kwam dat grote winteroffensief onder leiding van  Bernd Storck met de twee zeges vorige winter.

Het geeft de burger moed om ook nu de drie punten uit Leuven weg te halen. Beide teams wonnen dit seizoen nog niet. OHL is inmiddels een aantal sterkhouders kwijt, speelt behoorlijke momenten bijeen maar kan de zege niet vasthouden. De jongste aanwinst Jonatan Braut Brunes blijkt dan wel de neef van ene Erling Haland, maar hij kon de weg naar het net nog niet vinden. Felipe Avenatti kent die wel!

Tickets OHL-KVK