DSC 9690
DSC 9690

"Twee ploegen met kwaliteiten"

“Het had zowel voor Charleroi als voor KV Kortrijk anders kunnen zijn”, zegt Edward Still. “We hadden beide enkele punten meer kunnen hebben dan we tot hiertoe behaalden. We hebben alle twee kwaliteiten maar dat leidde nog niet tot voldoende resultaat.”

22/09/2023

“Natuurlijk zorgt de positie in de rangschikking voor de twee ploegen voor extra druk, maar we hebben al getoond – o.a. tegen Standard en Anderlecht – dat we met druk kunnen omgaan,” aldus de coach.

"RADO" IS SPEELKLAAR

Edward mist voor de verplaatsing naar zijn ex-club drie spelers die er tegen Anderlecht bij waren: Kana (2x geel) en Mehssatou (5de gele kaart) zijn geschorst, terwijl Wasinski als werknemer van Charleroi tegen zijn ‘eigenaar’ niet mag meedoen.

Het goede nieuws is dat Aleksandar Radovanovic weer helemaal fit en inzetbaar is. Met Silva en Mampassi heeft Still dan toch drie stevige basisspelers voor de defensie ter beschikking. “Mampassi heeft me positief verrast. Die jongen had al van oktober vorig jaar geen wedstrijd meer gespeeld. Hij deed het goed en hij wordt op training week na week sterker.”

Voor Marco Kana op het middenveld heeft Still alternatieven: “Kadri kan lager spelen, Audoor was zeer goed, Malinov is een mogelijkheid.” Voor Mehssatou op de rechtsachter ook: “Oprut kan linksachter spelen en dan switcht De Neve naar de rechtsachter, of Alebiosu komt erin op zijn vertrouwde positie. Hij moet conditioneel nog wat stappen zetten, maar dat gaat snel.”

Zo reist het gezelschap zaterdagnamiddag naar de Borinage waar een heuse zespuntenwedstrijd wordt gespeeld.

Tickets CHA-KVK