Moorseelsestraat
Moorseelsestraat

Trainingscentrum als basis sportieve uitbouw

KV Kortrijk bouwt een trainingscentrum dat de basis zal vormen voor de verdere sportieve uitbouw van KV Kortrijk. Voorzitter Ronny Verhelst en algemeen manager Matthias Leterme ontvouwden de plannen, de schepenen Arne Vandendriessche en Wout Maddens belichtten de inbreng van de Stad Kortrijk.

08/07/2021
Afbeelding1
Afbeelding1

Nieuw elan

“Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de club,” zegt voorzitter Ronny Verhelst. “Dit trainingscentrum zal de club, de staf en de spelers een nieuw elan bezorgen en wordt voor de Stad Kortrijk een nieuwe sportaccommodatie om fier op te zijn.”

“Dankzij het oefencentrum kunnen we een betere structuur bieden om met een professionele begeleiding de spelers beter te maken. Het is bovendien een element om spelers vlotter te kunnen aantrekken of langer aan de club te binden,” aldus algemeen manager Matthias Leterme. “Komt daarbij dat we onze eigen jeugdspelers hiermee een betere post-formatie kunnen bieden.”

De sportieve uitbouw werd de afgelopen maanden en jaren al ingezet naast het veld. In de aanloop naar het nieuwe seizoen werd de technische staf nog uitgebreid met twee extra stafleden.

Moorseelsestraat
Moorseelsestraat

INVESTERINGEN

KV Kortrijk plant meerdere investeringen. Momenteel is een totale renovatie bezig onder tribune 4, de familietribune. Daardoor zal via de catering meer comfort worden geboden aan de supporters. Er komen ook twee nieuwe kunstgrasvelden op de Jeugdacademie. En dan is er het nieuwe trainingscentrum.

KOUTERPLEIN

Het nieuwe trainingscentrum komt aan de straatkant van het oefenveld op het Kouterplein langs de Moorseelsestraat en wordt later – wanneer de club naar een nieuw stadion verhuist – onderdeel van de trainingsfaciliteiten van KV Kortrijk die op de locatie van het huidige Guldensporenstadion zullen worden ontwikkeld.

Afbeelding2
Afbeelding2

2.687 m2

BLAF ARCHITECTEN

Het Lokerse architectenbureau BLAF tekende de plannen voor het trainingscentrum.

De totale oppervlakte bedraagt 2.687 m2 verdeeld over drie bouwlagen. Het centrum wordt de dagelijkse werkplek voor circa 55 personen.

De modulaire opbouw laat een gemakkelijke aanpassing van de ruimtes toe. Sommige delen van het trainingscentrum zullen zowel door KV Kortrijk als door de Stad Kortrijk kunnen worden benut.

4,2 MILJOEN EURO

De Stad Kortrijk staat in voor 2,2 miljoen euro. Voor de club brengt eigenaar Mister Vincent Tan 2 miljoen aan.

Het  is de bedoeling dat de werken in het voorjaar van 2022 van start gaan.