GJL 8321
GJL 8321

"Tom Vandenberghe verdient zijn plaats in doel"

“We hebben met Marko Ilic een van de beste doelmannen van de Pro League maar Tom Vandenberghe verdient het om op RWDM in doel te staan”, zegt coach Adnan Custovic, vooruitkijkend naar de bekerwedstrijd van donderdagavond.

09/11/2022

“Tom is een sterke keeper, dat laat hij dag na dag zien op training. En hij is ook altijd positief ingesteld. Het was voorzien dat hij de bekermatchen zou keepen. Ik heb alle vertrouwen in hem”, aldus Adnan Custovic.

De ex-doelman van Deinze speelde al vaker tegen RWDM. Vorig seizoen nog ontmoetten beide teams elkaar vier keer in 1B. Tom was erbij toen zijn team met 1-0 verloor in het Edmond Machtensstadion maar won wel thuis met 3-0 van de Brusselaars.

“Toen ik naar Kortrijk kwam, had ik verwacht dat Marko Ilic de club zou verlaten, maar alle respect voor hem: hij is top-drie van de doelmannen in de Pro League en bewijst week na week zijn kwaliteiten. Dit is ook niet overal zo: onder ons drie –Marko, Maxim Deman en ik – hebben we een uitstekende band. Ik ben wel blij dat ik eens in het team kan staan. Het is geleden van de oefenmatch tegen STVV in september dat ik nog een wedstrijd speelde.”

VERANDERINGEN

“Voor de wedstrijd op RWDM zal ik veel veranderingen aanbrengen,” geeft Adnan Custovic mee. Enkele waren voorzien, andere moeten noodgedwongen. Watanabe heeft last aan de kuit, Ilic en Selemani zijn ziek, een paar anderen krijgen rust. “Het wordt zeker geen gemakkelijke opdracht. RWDM staat aan de leiding in 1B en heeft diverse goede spelers. Ze zijn goed aan de bal en bouwen goed op. Maar een bekerzege zou heel belangrijk zijn voor ons: het kan helpen om uit de negatieve spiraal te komen.”

“Natuurlijk loopt iedereen er ontgoocheld bij na de nederlaag op Oostende. Het zou goed zijn als we die kunnen wegspoelen. We hebben de laatste vier wedstrijden al te veel in eigen voet geschoten met individuele blunders en rode kaarten. Hopelijk brengen we nu een sterke prestatie over de volle negentig minuten.”

Nog dit: Habib Keita die in Oostende werd uitgesloten met twee keer geel, is speelgerechtigd voor de bekermatch op RWDM, maar niet komende zondag tegen Gent, en Pape Gueye die drie schorsingsdagen opliep, zit op RWDM zijn laatste uit en kan vanaf zondag tegen Gent wel weer in de selectie.