WhatsApp Image 2023 10 29 At 19.56.20 2
WhatsApp Image 2023 10 29 At 19.56.20 2

Tijd voor een nieuwe stunt?

KV Kortrijk won al vier keer op bezoek bij Genk en elke keer was dat toch wel een stunt. Is het dan geen tijd voor een nieuwe stunt?

15/12/2023

De eerste stunt kwam er toen beide teams elkaar in 1988 voor het eerst ontmoetten. Genk was immers pas in de aanloop naar dat seizoen ontstaan uit de fusie van de twee ‘koolmijnclubs’ uit de buurt Thor Waterschei en FC Winterslag. De Limburgers namen een enthousiaste start maar werden in oktober ’88 door de Veekaa met 0-2 verslagen, met doelpunten van Foeke Booy en Jean-Marie Abeels.

Dat jaar werd de pasgeboren club ook in Kortrijk getrakteerd op een stevige uppercut: 6-2 werd het met drie doelpunten van Eddy Snelders, één van Abeels, één van Lorenzo Staelens en een owngoal.

De tweede stunt deed zich voor in 1996. Beide ploegen stonden voor de Beker van België tegenover elkaar, Genk gewapend met o.a. Branko Strupar, Souleymane Oulare en Besnik Hasi. De wedstrijd werd de zaterdagavond uitgesteld door de mist, maar de zondagmiddag met veel verbazing afgewerkt. 0-1 werd het voor de bezoekers dankzij het late doelpunt van Kurt Mertens.

De derde stunt was voor 2008-2009 en dat was er een met een gouden randje. Op de voorlaatste speeldag van het eerste seizoen dat de Veekaa weer in eerste klasse speelde, moest het team echt wel stunten in Genk om uitzicht op de redding te behouden: 0-1 werd het dankzij de magische saves van Kristof Van Hout en die ene countergoal van Istvan Bakx. Mede dankzij die zege bleef KVK ook in de hoogste reeks. De ploeg: Bakx, Barbosa, Belhocine, Coulibaly, De Ly, Fontenette, Hempte, Kouyaté, Oussalah, Van Hout en Verbrugghe. Invallers: Calvo, Claeys en Ibou. Overige bankzitters: Bakour, Betremieux, De Beule en Mollez. Sven Kums was geschorst.

De vierde stunt dateert van december 2018. KVK was aan een sterke reeks bezig en leek de zege te pakken tot Thomas Buffel in de 83ste minuut 2-2 gelijkmaakte. De Limburgers gingen daarop voluit voor de winst aangemoedigd door ene Philippe Clement die er zijn eerste wedstrijd coachte, maar Teddy Chevalier maakte in de toegevoegde tijd knap gelijk na een onverbeterlijke ren van Kristof D’Haene.

De ploeg die dag: Chevalier, D’Haene, Stijn De Smet, Kagelmacher, Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Perbet, Rougeaux, Stojanovic en Van Der Bruggen. Op de bank: Atal, Azouni, Bruzzese, Budkivsky, Kovacevic, Ouali en Verboom. Kage en Rolland waren geblesseerd.

Is het dan geen tijd voor een vijfde stunt?

Ik ga mee!