PRM KVKREM037
PRM KVKREM037

Tegenstander in cijfers: Royal Excel Moeskroen

De interlandbreak zit erop! Zondagavond om 20u45 speelt KVK zijn vijfde competitiewedstrijd tegen Moeskroen. Voor het eerst dit seizoen zijn ook de supporters welkom. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

11/09/2020
Kvk Moe 49
Kvk Moe 49

2 op 12

Moeskroen heeft dit seizoen nog niet kunnen winnen. De Henegouwers hebben met 2 op 12 hun start gemist. Opvallend is wel dat Moeskroen in vier wedstrijden nog maar vier doelpunten incasseerde, waarvan drie op strafschop.

Op de eerste speeldag pakte Moeskroen een punt op de Bosuil. Op speeldag twee verloor het op eigen veld van Mechelen met 0-1. Het pakte op de derde speeldag in extremis een punt op het veld van Anderlecht (1-1). Moeskroen speelde bijna een uur met een man minder. Net voor de interlandbreak verloor het met het kleinste verschil van Zulte Waregem. Moeskroen blijft dus achter met 2 op 12. Het verloor wel nog niet buitenshuis.

PRM KVKREM052
PRM KVKREM052

Onderlinge duels

KV Kortrijk – Moeskroen is een streekduel op het scherpst van de snee. De laatste thuiswedstrijd van KVK tegen Moeskroen dateert van december 2019. Toen verloren onze Kerels met 1-2. In het Guldensporenstadion kon Moeskroen in zijn laatste zes wedstrijden geen enkele keer de nul houden. Ook KVK kon in zijn laatste vier wedstrijden tegen Moeskroen de nul niet houden.

Yves Vanderhaeghe doet het zeker niet slecht als trainer tegen Moeskroen. Als hoofdcoach stond hij al dertien keer tegenover Moeskroen in de Jupiler Pro League. Acht keer slaagde hij erin om te winnen. Hij verloor slechts drie keer.