Zwa Kvk 53
Zwa Kvk 53

Tegenstander in cijfers: Zulte Waregem

Maandag staat De Derby op het programma: Zulte Waregem tegen KV Kortrijk. De match van het jaar. In aanloop van de Vlasico blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze buren uit Waregem.

01/11/2020
Zwa Kvk 53
Zwa Kvk 53

7 op 30

Met 7 op 30 staat Zulte Waregem momenteel derde laatste in het klassement.

Bovendien slikte Zulte Waregem al 24 doelpunten in tien wedstrijden. Niemand doet slechter op dit moment. KVK slikte 13 doelpunten in tien wedstrijden. Essevee incasseerde maar liefst achttien goals in de laatste zes competitieduels. De topschutters bij Zulte Waregem zijn Gianni Bruno en Jean-Luc Dompé met elk twee doelpunten. Jean-Luc Dompé was direct betrokken bij drie van de laatste vier doelpunten van Zulte Waregem in de Jupiler Pro League (2 goals, 1 assist).

Het is al van eind augustus geleden dat Zulte Waregem nog eens een wedstrijd kon winnen. Het versloeg toen Moeskroen met 0-1. Daarnaast heeft het zijn laatste drie wedstrijden verloren. Van zijn laatste zes wedstrijden verloor Zulte Waregem vijf keer en speelde het één keer gelijk, op het veld van Standard.

Zulte Waregem won slechts drie van de laatste achttien competitieduels in 2020, alleen Waasland-Beveren (2) won dit kalenderjaar minder wedstrijden in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem verloor de meest recente drie thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League, de slechtste reeks van de club sinds oktober 2018 (ook 3). De laatste keer dat Zulte Waregem vier opeenvolgende thuisduels verloor, was in december 2017.

De laatste keer dat KVK naar het Regenboogstadion trok, speelde het 2-2 gelijk na een late gelijkmaker van Tuta. De zes vorige wedstrijden kon Kortrijk telkens winnend afsluiten (6 keer op een rij). Hiermee zijn de Kerels al zeven wedstrijden op rij ongeslagen tegen Zulte Waregem. In de laatste vijf onderlinge duels wist KVK minstens twee keer te scoren.

Zulte Waregem won geen van de laatste drie thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League tegen Kortrijk. KVK is op dreef op verplaatsing. Het verloor slechts één van de laatste acht uitwedstrijden in de Jupiler Pro League, op het veld van Standard (2-1). Van de laatste acht uitwedstrijden won het er vijf.

KV Kortrijk speelde in totaal al 34 keer tegen SV Zulte Waregem. Kortrijk won 14 keer, Zulte Waregem 13 keer.

Wat wordt het maandagavond? Wat is jouw pronostiek?