Zulte KVK ZVK8777
Zulte KVK ZVK8777

Tegenstander in cijfers: Zulte Waregem

Zaterdagavond om 20u45 spelen de Kerels de match van het jaar in het eigen Guldensporenstadion. Dan komen de buren uit Waregem op bezoek. In aanloop naar de Vlasico blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

26/02/2021
KVK ZWAK 4 1 114
KVK ZWAK 4 1 114

Sterk op verplaatsing

Zulte Waregem staat momenteel op de zevende plaats in het klassement. Al staan alle clubs heel dichtbij. Het verschil tussen de derde en de elfde in de stand bedraagt amper vier punten. KVK volgt op vier punten van een plek in PO2, met nog zes matchen te spelen.

De man in vorm bij Zulte Waregem is ongetwijfeld Gianni Bruno. De aanvaller is al goed voor zestien doelpunten en vier assists. Afgelopen weekend vond Bruno ook twee keer de weg naar doel tegen Standard. Hij scoorde ook al in elk van de laatste vijf wedstrijden. Zo neemt hij meer dan een derde van de Waregemse goals voor zijn rekening. Al slikten onze buren al 49 doelpunten, negen meer dan KVK.

Op verplaatsing doet Essevee het zeker ook niet slecht. Het verloor slechts één van de laatste acht matchen op verplaatsing, de bekeruitschakeling tegen Olympic Charleroi niet meegerekend. In de laatste vier wedstrijden pakten de buren 10 op 12.

KVK is maar liefst acht wedstrijden op rij ongeslagen tegen Zulte Waregem. In die reeks won het ook zes keer op rij. Een sterke reeks van onze Kerels, hopelijk kunnen ze die reeks voortzetten. Als Kortrijk de Vlasico zaterdag wint, is het de eerste keer ooit dat KVK vijf keer op rij de derby kan winnen in eigen huis.

De laatste keer dat KVK in het eigen Guldensporenstadion speelde tegen Zulte Waregem, won het met 2-0 na doelpunten van Mboyo en Van Der Bruggen. Hiernaast kan je nog eens genieten van deze overwinning.