KV Kortrijk Waasland Beveren 008
KV Kortrijk Waasland Beveren 008

Tegenstander in cijfers: Waasland-Beveren

Zondagnamiddag om 16u speelt KVK op het veld van Waasland-Beveren. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

10/04/2021
KV Kortrijk Waasland Beveren 008
KV Kortrijk Waasland Beveren 008

Hekkensluiter

Waasland-Beveren staat momenteel laatste in de stand. Met nog twee speeldagen moet het al drie punten goedmaken op Moeskroen en vier punten op Cercle Brugge. Een lastige opgave voor de Waaslanders.

De Waaslanders vonden al 39 keer de weg naar doel. Even vaak als onze Kerels, al slikten onze tegenstander van zondag wel vijftien doelpunten meer. Het slikte 65 goals, Kortrijk 50. De topschutter bij Waasland-Beveren is Michael Frey met negen doelpunten. In de voorbije twee wedstrijden wist hij telkens te scoren. De Zwitser kan de eerste speler van Waasland-Beveren worden die de dubbele cijfers haalt in een seizoen sinds Isaac Kiese Thelin in 2017-2018.

DIR200809 6133
DIR200809 6133

Op de Freethiel

Thuis won Waasland-Beveren slechts 19 procent van haar wedstrijden dit seizoen. Het won dit seizoen drie keer op de Freethiel in zestien wedstrijden. Dit is het laagste percentage ooit voor de Leeuwen in een specifiek seizoen. Het verloor nog nooit zo vaak binnen dezelfde jaargang als dit seizoen: 11 keer. De laatste thuiszege van Waasland-Beveren dateert van 17 februari. Toen won het met 1-0 van Eupen.

Daarnaast won Waasland-Beveren slechts twee van haar laatste zestien wedstrijden. Vorig weekend won het wel nog op het veld van seizoensrevelatie KV Oostende met 0-2. Al verloor het afgelopen dinsdag haar inhaalwedstrijd in eigen huis van STVV (2-4).

Op de eerste speeldag van het seizoen verloor KVK nog in eigen huis van Waasland-Beveren met 1-3. De Kerels zijn dus uit op revanche. Waasland-Beveren won twee van de laatste drie duels met de Kerels in de Jupiler Pro League. De Kerels wonnen wel hun laatste vier duels op de Freethiel. Twee jaar geleden won KVK nog met 2-6 op het veld van Waasland-Beveren. Dat doelpuntenfestijn kan je hiernaast nog eens herbeleven.

Opvallend is dat geen van de 23 competitieduels tussen Waasland-Beveren en Kortrijk in een scoreloos gelijkspel eindigden. Beide ploegen kwamen zelfs tot scoren in twintig van die 23 wedstrijden.

Mathematisch is KV Kortrijk nog altijd niet gered. Als de Kerels zondag niet verliezen op de Freethiel, blijven ze sowieso in 1A. Ook bij verlies moet er nog altijd veel gebeuren. Eerste achtervolger Cercle Brugge moet 4 op 6 pakken tegen OHL en KV Oostende. Daarnaast moet Moeskroen, de voorlaatste in de stand, 6 op 6 pakken tegen Antwerp en Club Brugge. Maar laat ons die klus gewoon zelf klaren in Waasland-Beveren.