STVV KVK2
STVV KVK2

Tegenstander in cijfers: STVV

Morgen om 16u30 speelt KVK in eigen huis tegen STVV. In aanloop naar die wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

19/01/2021
STVV KVK1
STVV KVK1

Meteen tegen Mboyo

STVV staat momenteel op plaats 15 met 23 punten. Dat zijn zes punten minder dan onze Kerels.

De Kanaries maakten 27 doelpunten, evenveel als KVK. Al slikte het wel al vier goals meer (34) dan Kortrijk (30). De topschutters bij STVV zijn Suzuki met tien doelpunten en de andere kennen we maar al te goed: Ilombe Mboyo. Hij trok vorige week naar STVV. Petit Pelé maakte al 9 goals, waarvan 8 bij KVK. Afgelopen weekend stond Mboyo voor het eerst in de basis bij STVV, die OHL ontving. Mboyo was meteen goed voor een goal en twee assists. Bovendien werden vijf van de laatste zes goals van Sint-Truiden in de Jupiler Pro League gemaakt met het hoofd.

Onder trainer Peter Maes zijn de Kanaries aan een opmars bezig. In hun laatste vijf wedstrijden won het maar liefst vier keer. Voor onze Kerels is het alvast een heel belangrijke wedstrijd in de strijd voor een plek in die top acht.

De heenmatch tussen STVV en KVK eindigde op een billijk 0-0-gelijkspel. In eigen huis won KV Kortrijk zes van de laatste zeven thuiswedstrijden tegen Sint-Truiden in de Jupiler Pro League. De enige nederlaag in deze reeks kwam er in december 2016 (0-1). De laatste thuiswedstrijd van KVK tegen STVV won KVK overtuigend met 4-0. Mboyo, Kagelmacher en Hornby (2x) tekenden voor de goals.

KV Kortrijk won de laatste drie thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League (Standard, Genk en Gent). Onze Kerels kunnen voor het eerst sinds december 2017 vier thuisduels op rij winnen in het reguliere seizoen.