STRU KVK 46
STRU KVK 46

Tegenstander in cijfers: STVV

Op speeldag 5 trekt KVK zaterdagavond naar Stayen voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

21/08/2021
STRU KVK 46
STRU KVK 46

Naar Stayen

Na vier speeldagen staat STVV momenteel op de dertiende plaats met 4 op 12. KVK doet het iets beter met 6 op 12. De Kanaries wonnen op de openingsspeeldag met 2-1 van KAA Gent. Nadien pakten ze een punt op het veld van Charleroi, maar de laatste twee wedstrijden verloor Sint-Truiden van Zulte Waregem en Eupen. Ook KVK verloor zijn laatste twee wedstrijden.

In die vier wedstrijden scoorde STVV vier keer. Ex-Kerel Ilombe Mboyo maakte ook al een goaltje. Al slikte STVV ook zes goals. Het hield één keer de nul. Opvallend is dat de Kanaries in drie van die vier wedstrijden telkens op achterstand stond.

De laatste keer dat KVK op het kunstgrasveld van STVV speelde, werd er niet gescoord. Het is geleden van februari 2018 dat de Kerels nog eens wonnen op Stayen, dankzij twee doelpunten van Jeremy Perbet.

STVV is nu al drie wedstrijden ongeslagen tegen KVK. Het hield ook telkens de nul. De laatste negen ontmoetingen in Sint-Truiden leverden slechts twaalf goals op. Al incasseerde STVV intussen een tegendoelpunt in zes opeenvolgende thuismatchen in de competitie.

Uitkijken of onze Kerels zich kunnen herpakken na de non-match tegen Union van afgelopen zondag. Laat alvast jouw pronostiek achter.